Flyttassistent

I Verktygsprogram på Macen finns ett antal program som har funnits sedan OS X:s tidiga historia. Terminal, Aktivitetskontroll, Skivverktyg – och Flyttassistent, programmet som hjälper dig flytta data från en gammal Mac eller en pc till din nya Mac.

De senaste åren har programmet inte riktigt hängt med, och har framför allt varit så gruvligt långsamt att många användare har börjat sky det som pesten och hellre använder program som Carbon Copy Cloner för att flytta in i en ny Mac.

Flera av programmen i Verktygsprogram har dock uppdaterats ganska rejält i OS X 10.11 El Capitan, och Flyttassistent hör till dessa, så det kan definitivt vara värt att testa det igen.

Numera visar programmet hur många minuter den väntar sig ta, och du kan se hur snabbt överföringen går (så att du kan se om den har stannat eller om det bara är mer data än du kanske trodde). En annan förbättring är att programmet kan använda direktkopplad wifi mellan de två maskinerna, istället för att gå omvägen om en router. Det gör att överföringshastigheten blir minst den dubbla.

Fler tips för Mac hittar du här!