Apple Smart Battery Case

Apple Smart Battery Case – mer batteri, lika mycket puckel

Mophie är så dominerande på marknaden för batteriskal att det knappt finns några konkurrenter, men ett av alternativen kommer från Apple som ju släppte sitt egna batteriskal till Iphone 6s i slutet av 2015.

Under 2016 uppdaterades det för Iphone 7 med ett litet större batteri (2 365 mah), och ett hörlursuttag mindre. Utseendet är fortfarande lika udda, men nu finns den också i Product Red-version. Värt att notera är att puckeln faktiskt ger telefonen ett ganska bra grepp, och att vi här får en Lightning-kontakt till skillnad från hos Mophies modeller. Dock säljs den inte till Iphone Plus-modeller.

Pris: 1 095 kronor
Mer info: Apple


Thin Charge
Bild: Thin Charge

Thin Charge – mycket kraft i ett tunt paket

Det finns många Indiegogo- och Kickstarterkampanjer där ute som aldrig blir något av, men det här fick faktiskt en framtid redan under 2015. Nu har företaget släppt en ny modell av deras tunna skal för Iphone 7.

Thincharge är något så intressant som ett batteriskal som inte upplevs särskilt klumpigt. Med bara 12,5 millimeter tjocklek är det ungefär lika ”tunt” som första modellen av Iphone. Dessutom slipper vi här den lilla ”haka” som blir längst ned på de flesta batteriskal. Thin Charge för Iphone 7 har ett batteri på 2 900 mAh, och Plus-modellen hela 3600 mAh. Med effektförluster på vägen borträknade borde det utan större problem ge en full laddning extra till respektive telefon.

Leverans är lovad till mars 2017 med frakt över hela världen. Priset som anges nedan är tillfälligt nedsatt.

Pris: Cirka 525 kronor (Iphone 7), och cirka 590 kronor (Iphone 7 Plus), exklusive frakt. 
Mer info: Thin Charge på IndiegogoLink dream
Skärmdump: CDON

7. Link Dream – för en väldigt tajt batteribudget

Om inga av de här modellerna känns lockande, och om du är modig nog att att slå till på ett batteriskal så billigt att åtminstone vi drar öronen åt oss, finns det här lite väl tokbilliga batteriskalet vid namn Link Dream.

För bara 299 kronor utlovas kompakt design, bra skydd och hela 5 200 mah. Ett så stort batteri låter väl optimistisk tycker vi, men om du har en extremt tajt batteribudget är det ett alternativ. Kom ihåg bara att 299 kronor räcker till ett rätt rejält externt batteri som säkerligen presterar bättre…

Missa inte: Externa batterier som räddar livet på dina prylar – stort test av 9 modeller

Pris: 299 kronorNanosticker

Nanoskin – för den som egentligen inte vill ha ett batteriskal

Okej, det är egentligen inget batteriskal, men tillverkaren hävdar att det minskar behovet av externa batteriresurser så vi tyckte det var intressant att ha med här ändå. Nanoskin är som det låter ett skin som monteras på telefonen. Det inte bara skyddar baksidan utan avleder också värme, och ska på så sätt förlänga batteritiden då batterier presterar sämre under hetta.

Vi har testat Nanoskin tidigare och såg då en viss förbättring av batteritiden. Det ersätter såklart inte ett batteripack eller -skal, men kan vara en intressant (och otroligt slimmad) lösning ändå. Läs mer här! 

Pris: 199 kronor
Mer info: Nanocase


I filmen ovan kan du se vad som skiljer olika batteriskal till Iphone 6 åt.