3. Exelium trådlöst laddningsskal – en riktigt bra kompromiss

Den här lösningen från franska Exelium är inte egentligen inte ett renodlat batteriskal. Istället är det, likt Mophie Hold Force, ett skal med möjligheten att sätta på en powerbank.

Exelium
Laddning utan sladd, bekvämt!

En kompromiss skulle man kunna säga, men också en väldigt bra sådan. Vi slipper batteriskalens nackdelar (alltid klumpiga, oavsett om vi behöver batterikraften eller ej) samtidigt som vi får extra kraft direkt från skalet när vi behöver det.

Extra enkelt blir det med Exelium laddningsskal, då både skalet och batteripacket (köps separat) har stöd för den trådlösa laddningsstandarden Qi. Batteripacket fästs med en magnet på baksidan, och vips så kan vi ladda telefonen trådlöst. När laddningen är klar kan vi lägga batteriet i väskan.

Till skalet går en liten lightning-sladd som sitter inpluggad när den inte används och då också skyddar uttaget. Qi-stödet gör att också vi Iphone-användare kan använda offentliga, trådlösa laddare (på Ikea, Starbucks och liknande) samt i de trådlösa laddningsutrymmen som börjar dyka upp i en del bilar. Bekvämt, särskilt som skalet knappt adderar någon storlek eller vikt. Visst blir telefonen några millimeter tjockare, men inte på långa vägar lika mycket som ett batteriskal.

Skalet är gjort i hård plast med gummerad yta på kanterna. Det ligger rätt bra i handen, men någon skönhet är det inte.

Laddar även dina andra prylar

På powerbanken finns också en usb-port med en uteffekt på 2,1 A. Till Exeliums nackdelar kan tilläggas att batteriets 3000 mAh inte räcker jättelångt, framför inte på en Iphone Plus. Använder vi trådlös laddning försvinner också en del effekt på vägen, så det blir inte riktigt en hel laddning för en Iphone Plus-telefon. Vi lyckades ladda vår Iphone Plus 7 trådlöst från 50 till 98 procent, sedan var det tomt.

Den ska ha plus i kanten för att det följer med en kort extra sladd (dock inte lightning) och en liten adapter till usb-c. Precis som med Mophie Juice Pack Air kan vi köpa till olika lösningar för att ladda trådlöst, till exempel en laddningsstation på en arm lämplig att placera på ett bord.

Exelium

Omdöme

Bäst i testExiliums laddskal med tillhörande batteri är en riktigt bra lösning som ger trådlös laddning när skalet är på, och ett batteri som kan plockas bort när det inte används. Och allt detta utan sladdar som är i vägen. Att köpa både batteri och skal kostar en slant, men det är fortfarande billigare än många batteriskal, samtidigt som vi kan använda batteriet för att ladda andra prylar.

Att Exelium erbjuder trådlös laddning i ett skal som inte alls känns klumpigt, att vi kan fästa ett batteri på baksidan och ladda utan sladdar, och att det här paketet med skal och batteri inte är så fasligt dyrt jämfört med konkurrenterna gör det till vår favorit. Flexibelt – och bäst i test!

Fakta: Exelium trådlöst laddningsskal, Exelium Powerbank med trådlös Qi-laddning 
Funktion: Skal med stöd för trådlös Qi-laddning
Batterikapacitet: 3 000 mAh
Passar till: Iphone 6/6s/7 respektive Iphone 6 Plus/6s Plus/7 Plus 
Pris: 399 kronor för skalet, 499 kronor för batteriet. Säljs i Sverige via lifestylestore.se
Mer info: Exelium

plus

Billigare än många batteriskal
Batteriskal bara när vi behöver det
 

minus

Dyrare än många vanliga skal
3000 mAh är något för lite
 

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10