2. Mophie Space Pack – mer batteri, och mer lagring

Mophie Space Pack slår två flugor i en smäll – och försöker lösa två problem på samma gång. Det går hyfsat, och vi återkommer till varför. 

Mophie

Space Pack finns bara till Iphone 5S, SE, respektive 6 och 6S, så den med Iphone 7 får helt enkelt leta en annan lösning. Space Pack säljs dock fortfarande (precis som Iphone 6S och SE), så den med en äldre modell av Iphone som behöver både mer lagring och bättre batteritid kan hitta räddningen i Space Pack.

I paketet finns, förutom själva batteriskalet, också en mikro-usb-kabel som både synkar och laddar genom kabeln. Vid inkoppling till väggen prioriteras Iphone-batteriet först, därefter laddas batteriskalet upp (detta gäller också för Juice Pack Air).

I Space Pack finns ett 3 300 mAh stort batteri, vilket räcker till ungefär en extra laddning och lite till med effektförluster på vägen medräknade. Laddningen aktiveras som brukligt på batteriskal med en knapp på baksidan, där vi också kan se batterinivå i skalet på fyra stycken led-lampor.

Mer lagring via app

Space Pack finns i två olika lagringsstorlekar, 32 eller 64 GB utrymme. Med appen Mophie Space som laddas ned från Itunes, ges vi också åtkomst till skalets lagring. Via appen kan vi importera ett gäng olika filtyper som då lagras i skalet, och på så sätt frigöra lagring i telefonen.

En bra detalj är att vi enkelt och trådlöst kan överföra dessa filer till en Mac. Via Wifi Space Portal kan vi komma åt filerna i skalet, säkerhetskopiera och trådlöst överföra filerna utan uppkoppling. Som en egen liten molntjänst.

Mophie

Så hur bra lyckas skalet att försöka slå två flugor i en smäll? Hyfsat bra. Vi får helt okej batteritid i Space Pack, ungefär en extra laddning. Skalet blir dock lite klumpigt (nästan 17 mm tjockt) då det ska rymmas både batteri och extra lagring i samma enhet. Utan lagringen hade Mophie säkert kunna klämma in ytterligare lite mer batteri.

Lagringen i sig är också ett problem. IOS tillåter inte att skalets extra utrymme slås ihop med lagringen i Iphone, så appen blir det enda sättet att komma åt dina filer, vilket gör det några steg för krångligt. Då är extra utrymme i Icloud en mer sömlös upplevelse, och billigare dessutom.

Läs också: Vi testar Kablekey – och 4 andra sätt att få mer lagring till Ipad och Iphone

Omdöme

Mophie ska ha pluspoäng för att man vågar satsa på en unik lösning. Den som vill minimera antalet prylar men ändå behöver mer lagring (kanske i en 16 GB-modell av Iphone) har i princip inga konkurrenter att välja mellan. Och Mophie Space Pack håller absolut hög kvalitet.

Å andra sidan kan vi köpa mer molnlagring eller ett usb-minne med lightning-kontakt för en billigare peng, och ett externt batteri eller annat batteriskal för mer kraft när det behövs.

Fakta: Mophie Space Pack
Funktion: Batteriskal med extra inbyggd lagring
Batterikapacitet: 3 300 mAh (Iphone 6S), 1 700 mAh /Iphone SE/5/5S)
Passar till: Iphone SE/5S/5, Iphone 6/6S
Vikt: 113 gram (Iphone 6/6S), 79 gram (Iphone SE/5S/5)
Mått: 74,4 x 155,7 x 16,8 mm (Iphone 6), 65,3 x 143,8 x 16,0 mm (Iphone SE/5S/5)
Pris: 1 490 kronor (32 GB), 2 090 kronor (64 GB). Iphone SE: 990 kronor (16 GB), 1 999 kr (64 GB)
Mer info: Mophie

plus

En hel extra laddning
Lagring och batteri i en enhet
 

minus

Lagringsutrymmet nås bara via app
Dyr 
 

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10