1. Mophie Juice Pack Air – klassiker med ett ess i rockärmen

Till ytan är senaste upplagan av Mophies Juice Pack Air sig lik. Det är fortfarande samma lite trubbiga, tjocka design med samma svarta, rätt greppvänliga men också fingeravtrycksälskande plastmaterial i skalet.

Mophie Juice Pack Air

Men under den bekanta ytan döljer sig en nyhet: trådlös laddning. I skalet sitter teknik för att ladda trådlöst enligt den vanliga Qi-standarden. Och det kan absolut vara praktiskt att ha. Att kunna ladda utan sladdar på en rad olika typer av laddplattor, på kaféer, i butiker, i bilen eller hemma, är inte alls dumt. Mophie säljer dessutom en del tillbehör till batteriskalet, som vi tidigare testat.

Tyvärr har Juice Pack Air ett litet batteri, åtminstone på 7 Plus-modellen. Det är mycket som ska få plats i skalet, och tyvärr har batteriet fått stryka lite på foten. Skalets 2 420 mAh (Iphone 7 Plus) räcker inte för att ladda Iphone fullt, utan laddningen stannar vid 60 procent. För storförbrukaren betyder det att vi fortfarande måste ladda varje natt, men med mindre risk för att behöva plugga in någon gång under dagen.

Telefonen blir också rätt tung med batteriskalet monterat, särskilt på en Iphone 7 Plus. Det är också synd att skalet bara har en gammal mikro-usb-kontakt att ladda genom. Det betyder att vi varken kan använda Iphones medföljande lightning-lurar, eller hörlursadaptern. Trådlöst är det som gäller för musiklyssning. 

Omdöme

Kvalitén på Juice Pack Air är bra, och trots några brister (ingen lightning-port, laddar inte en Iphone 7 Plus fullt), är det här ett bra val för någon som vill ha ett vanligt batteriskal att förlänga batteitiden på sin Iphone med. Trådlös laddning är en trevlig bonus, men behöver du extra kraft bara ibland kan det kanske kännas onödigt att släpa runt på en jättetjock telefon. Kolla då in till exempel Exelium i det här testet.

Mophie Juice Pack Air

Ett längre test av Mophie Juice Pack Air hittar du här!

Fakta: Mophie Juice Pack Air 
Funktion: Batteriskal med stöd för trådlös laddning. Finns till Iphone 7, Iphone 7 Plus, och en snarlik modell för Iphone 6s och Iphone 5/5S/SE
Vikt: 99,5 gram (Iphone 7), 103 gram (Iphone 7 Plus)
Mått: 150 x 71 x 16,7 mm (Iphone 7), 171,5 x 82 x 15,5 mm (Iphone 7 Plus)
Batteri: 2,525 mAh (Iphone 7), 2 420 mAh (Iphone 7 Plus)
Pris: 849 kronor (Iphone 7), 899 kronor (Iphone 7 Plus)