Ett batteriskal adderar en hel del vikt och tjocklek till en telefon, vilket kan vara störande i vardagligt användande. Att slänga ned ett externt batteri kan många gånger vara ett minst lika bra val, men för campingturen eller för storanvändaren som alltid får slut på ström innan dagens slut ger batteriskalet en del fördelar.

Vi slipper ha en extra pryl med oss, och vi slipper ha ett batteri som hänger i en sladd från telefonen. Om det låter lockande – här är ett helt gäng olika modeller.

Missa inte: 25 tips som ger galet mycket bättre batteritid på Iphone

Mophie

Mophie Juice Pack Air – med ett ess i rockärmen 

Det är omöjligt att prata batteriskal utan att nämna Mophie. De har gjort batteriskal sedan urminnes tider (eller ja, åtminstone sedan Iphone 3G år 2008) och har ett helt gäng modeller på marknaden idag. Ett av dem är förra årets uppdaterade Juice Pack Air, som i sin senaste skrud för Iphone 7 förlorade hörlursuttaget (då det försvann från telefonen), men istället fick trådlös laddning.

Skalet har även en mikro-usb-port för traditionell laddning – vilket också innebär att Lightning-lurar inte fungerar här. 

Modellen för Iphone 7 bjuder på en hel laddning, 7 Plus-modellen bara 60 procent extra. Här kan du läsa vårt test av prylen, samt två av de tillbehör för trådlös laddning (se bild) som Mophie också säljer. 

Pris: 800-1 000 kronor beroende på modell. 
Mer info: Mophie