Det är kinesiska Digitimes som rapporterar om Macbook-ryktet, en sida som med blandat resultat försökt förutspå Apples planer tidigare.

Ryktet hävdar alltså att Apple har två nya modeller av Macbook på gång. Dessa ska enligt Digitimes rapport släppas i storlekarna 13 och 15 tum – och vara “ultratunna.” Exakt vad detta innebär är oklart men Intels nya Skylake-processorer är betydligt mer effektiva än tidigare generation, något som skulle kunna tyda på att Apple satsar på att göra Macbook Pro mycket tunnare än dagens modeller, kanske lika tunn som dagens Macbook Air.

Missa inte: Så väljer du rätt Iphone – här är de stora skillnaderna

Det är hög tid för en uppdatering av hela Apples flotta av bärbara datorer, men att Apple skulle lansera en ny 15-tumsmodell av Macbook Air, eller både en 13- och en 15 tums-modell av Macbook är föga troligt. Därför är det mer troligt att Apple försöker göra Pro-serien betydligt tunnare än idag.

Enligt Digitimes kommer Apple presentera de nya “ultratunna” bärbara Macarna till sommaren, möjligen på WWDC i mitten av juni, för en lansering i juli.

Det är återigen värt att påminna om att detta bara är ett rykte, exakt vad Apple har för planer vet nog bara de själva.