Oavsett om du befinner dig på resande fot och inte vill få dyra roaming-räkningar när du kommer hem eller bara vill spara på mobilsurfen, kan det vara en bra idé att ladda ned Youtube-klipp till din IOS-enhet. Med de här tipsen kan du enkelt ladda ned några videor medan du har wi-fi, och kolla på dem när du är utan.

Att ladda ner klippen är inte särskilt svårt, men se upp så att du inte bryter mot upphovsrätten. Är du det minsta osäker bör du fråga personen som laddat upp klippet om det är okej att du laddar ner det för privat bruk.

Läs även: Så konverterar du Youtube till MP3 


Metod 1: Använd dig av den geniala appen Workflow

För de 30 kronor Workflow kostar får du en app som egentligen kan mycket mer än att bara ladda ned Youtube-videor. Det här är en typ av app som låter dig skapa så kallade arbetsflöden, antingen helt egna eller genom att ladda ned befintliga från ett “galleri”. (Här kan du läsa ett äldre test av appen). Ett av de arbetsflöden vi kan ladda ned heter “Download Youtube” – och gör precis vad det låter som.

När vi laddat ned både appen och arbetsflödet kan vi börja ladda ned videor. Vi öppnar den video vi vill ladda ned i Safari (nedladdningen fungerar alltså inte direkt från Youtube-appen). Där måste vi också se till att vi har “Run Workflow” aktiverat i delningsfältet i Safari. Längst till höger i delningsfältet, under alternativet "Mer" kan vi kontrollera att Run Workflow är aktivt.

Ett tryck på Dela-knappen, och ett på Run Workflow tar oss sedan till våra arbetsflöden, där vi trycker på “Download Youtube.”

Workflow
Nedladdningen aktiveras direkt från Safari, så vi behöver aldrig lämna webbläsaren.

Arbetsflödet hämtar videon från aktuellt Safari-fönster, medan vi kan luta oss tillbaka och se förloppsindikatorn rusa fram (eller krypa, beroende på din uppkoppling).

En stor fördel med denna metod är att vi egentligen aldrig behöver lämna Safari för att ladda ned videon. Vi slipper byta mellan appar och välja var vi ska spara videor. Det sköter arbetsflödet åt oss.

Apple iPhone 6s 32GB Pris vid test: 6020 kr.

Bästa pris just nu: 5479 kr