På Youtube finns det massor av intressanta filmklipp, men om du befinner dig på resande fot kan det bli en dyr historia att se samma klipp gång på gång. Då är det en bättre idé att ladda ner favoriterna till din Iphone, Ipad eller Ipod Touch.

Att ladda ner klippen är inte särskilt svårt, men se upp så att du inte bryter mot upphovsrätten. Är du det minsta osäker bör du fråga personen som laddat upp klippet om det är okej att du laddar ner det för privat bruk.

Metod 1: Använd dig av appen Documents 5

Då och då dyker det upp program på App Store som gör det enkelt att ladda ner klipp från Youtube, men de flesta brukar försvinna ganska snabbt efter anmälan om upphovsrättsbrott. En app som har fått lov att finnas kvar är Documents 5 från Readdle, så i den här artikeln fokuserar vi på den.

Efter att du har laddat ner Documents 5 från App Store startar du appen. Längst ner i höger hörn finns en inbyggd webbläsare med blå ikon som du klickar på. Gör en sökning på savefromnet och öppna den första länken du får upp.

Documents 5


Nu ska det dyka upp en ruta där du kan klistra in en Youtube-länk. Växla till din vanliga webbläsare, leta rätt på klippet du vill spara och kopiera länken i adressfältet. Sedan byter du tillbaka till Documents 5 och klistrar in länken i rutan. (Om du använder dig av Youtube-appen trycker du på delningspilen och väljer alternativet Kopiera länken).

Nu ska pilen vid inmatningsrutan bli blå. Tryck på denna och det dyker snart upp en grön text som låter dig spara filen i olika format och upplösningar. Förslagsvis väljer du mp4 och 720p.

Documents 5


Nästa steg är att flytta den nerladdade filen till din kamerarulle, på så sätt kommer du enkelt åt den.

Börja med att trycka på nerladdningssymbolen längst ner till höger. Klicka på filen, så får du upp ett fönster som heter Downloads. Nu markerar du filen och drar den till området längst upp som får benämningen Drag here. Fortsätt att dra filen tills du kommer till mappen Photos, vänta tills mappen öppnas och dra sedan filen till mappen Camera Roll.

Documents 5


Vill du se klippet offline är det nu bara att öppna appen Bilder och leta reda på det i kamerarullen.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning