Apple-eventet som ägde rum under måndagen bjöd inte på något extra, det som visades var precis det vi hade förväntat oss. Men det finns utan tvekan en hel del produkter som bara väntar på att få se en uppdatering. Här listar vi de produkter vi hade hoppats få se antingen en uppfräschning, eller helt nya modeller av.

Missa inte: Alla nyheter från Apples marsevent

Macbook Pro

Macbook Pro

Nuvarande 13-tumsmodell av Macbook Pro introducerades i mars 2015, 15-tumsmodellen i maj 2015. Då var nyheterna bland annat nya processorer och Force Touch-styrplatta. Men det var alltså omkring ett år sedan, så det är hög tid för en uppdatering nu.

I nästa uppfräschning av Macbook Pro-serien, som borde komma när som helst nu, förväntar vi oss få se Intels nya Skylake-serie ta plats i Apples bärbara Pro-modeller. Intel släppte redan i januari 2016 nya processorer i Skylake-serien, lämpliga för både 13- och 15-tumsmodellen så det är bara en tidsfråga innan vi får se uppfräschade bärbara Macar.

Det har tidigare ryktats om att vi likt förra året kan få se en uppdatering av 13-tumsmodellen först, för att sedan se 15-tumsmodellen uppdateras först under senvåren eller tidig sommar, möjligen så sent som till WWDC 2016 i början på juni. I dag är det inte säkert att Apple väntar in ett event innan nya Macar släpps, det sker främst om det är en helt ny eller kraftigt uppdaterad modell. Fördelen med det är att det alltså kan dyka upp nyheter vilken vecka som helst under våren.

Med nya processorer lär vi också få se Thunderbolt 3, möjligen lite bättre batteritid samt en usb-c-kontakt. Och när de ändå håller på – visst skulle det vara trevligt om Apple kunde hyvla av några millimeter från chassit, och inkludera samma typ av tangentbordsbelysning vi redan sett i Macbook, där alla tangenter är separat bakgrundsbelysta för en jämnare belysning.