Läckta bilder från den kinesiska sidan Digi.tech.qq.com visar ett batteri som tros vara tänkt till ännu ej släppta Iphone 7. Batteriet på bilden är 6,5% procent större än batteriet i nuvarande Iphone 6s.

Missa inte: 7 appar som IOS dödade

Batteri Iphone 7

Inte ett dramatiskt större batteri med andra ord, men om detta batteri verkligen är tänkt till kommande Iphone 7 skulle det innebära att batteriet återigen är lika stort som det var i Iphone 6. Storleken på batteriet i Iphone 6s och 6s Plus minskade jämfört med föregående modell, med hänvisning till att enheten skulle vara mer strömsnål. Nu kan telefonen alltså få ett större batteri igen, om ryktena stämmer.

Det har ryktats om att nästa Iphone ska bli både tunnare och komma utan hörlursuttag. Ett borttaget hörlursuttag skulle kunna ge lite mer plats i telefonen, trots en något tunnare formfaktor. Ännu är det lång tid kvar till hösten då Apple väntas visa upp Iphone 7, Apple kan hinna ändra en del specifikationer innan dess. Vi får som vanligt vänta och se vad som blir verklighet och inte.