Inför måndagens Apple-event är det högsäsong för rykten. Bland annat sägs den nya fyratumsmodellen av Iphone få stöd för 4K-video.

Ett annat rykte säger att den nya 9,7-tumsmodellen av Ipad kommer bli dyrare än Ipad Air 2. Lagringsutrymmet blir 32 gigabyte och uppåt.

Apple har förlorat ett patentmål i Tyskland om överföring och lagring av digitalt innehåll. Målet berör de flesta av företagets produkter.

Fyra nya säkerhetshål i OS X och Safari har presenterats på säkerhetskonferensen Cansecwest. Förhoppningsvis täpps de till i kommande uppdateringar.

Apropå säkerhet har Time Magazine publicerat en längre intervju med Apples vd Tim Cook. Fokus ligger på kampen mot de amerikanska myndigheterna med FBI i spetsen.

Har du planer på att jailbreaka din Iphone bör du undvika Windowsprogrammet Aisi Helper. Risken är nämligen att du blir av med inloggningsuppgifterna för ditt Apple-ID.

Avslutningsvis har vi redogjort för hur Hitta din Iphone fungerar. Trots namnet kan tjänsten även användas för att hitta din Mac, Ipad eller Ipod Touch.

Apple iPhone 6s 64GB Pris vid test: 7499 kr.

Bästa pris just nu: 7085 kr