Inför måndagens Apple-event är det högsäsong för rykten. Bland annat sägs den nya fyratumsmodellen av Iphone få stöd för 4K-video.

Ett annat rykte säger att den nya 9,7-tumsmodellen av Ipad kommer bli dyrare än Ipad Air 2. Lagringsutrymmet blir 32 gigabyte och uppåt.

Apple har förlorat ett patentmål i Tyskland om överföring och lagring av digitalt innehåll. Målet berör de flesta av företagets produkter.

Fyra nya säkerhetshål i OS X och Safari har presenterats på säkerhetskonferensen Cansecwest. Förhoppningsvis täpps de till i kommande uppdateringar.

Apropå säkerhet har Time Magazine publicerat en längre intervju med Apples vd Tim Cook. Fokus ligger på kampen mot de amerikanska myndigheterna med FBI i spetsen.

Har du planer på att jailbreaka din Iphone bör du undvika Windowsprogrammet Aisi Helper. Risken är nämligen att du blir av med inloggningsuppgifterna för ditt Apple-ID.

Avslutningsvis har vi redogjort för hur Hitta din Iphone fungerar. Trots namnet kan tjänsten även användas för att hitta din Mac, Ipad eller Ipod Touch.