Det rymligaste lagringsalternativet för nuvarande Iphone 6s och 6s Plus är 128 GB, men om ryktet stämmer kan nästa modell av Iphone gå att köpa med dubbelt så stort lagringsutrymme, det vill säga 256 GB.

Missa inte: Så fungerar Hitta min Iphone – din räddning när Iphone är stulen eller borta

256GB lagring

Den italienska bloggen Hdblog.it har kommit över bilder som visar ett lagringschip från Sandisk med kapaciteten 256 GB, en typ av chip som skulle kunna bli aktuellt för nästa generation Iphone. Sandisk levererar idag uppemot 20 procent av alla lagringschip till Iphone, enligt Hdblog.it. Detta nya chip är dessutom mindre än dagens 64 GB-chip, vilket skulle göra det ännu mer lämpligt i en Iphone. Tidigare rykten har dessutom hävdat att Iphone 7 Plus kan komma med ett större lagringsalternativ.

En introduktion av en 256 GB-modell öppnar för möjligheten till nya lagringsalternativ. Istället för dagens val mellan 16 GB, 64 GB och 128 GB kan valet komma att stå mellan 32 GB, 128 GB och 256 GB, spekulerar Hdblog.it.

Om det rymligaste lagringsalternativet hittills i en Iphone blir reserverat för Plus-modellen är oklart, men kanske slipper vi till sist det snåla 16 GB-alternativet. Till hösten, när nya modeller av Iphone visas upp, får vi veta.