Ryktesspridningen om Apples planer på att bygga en bil fortsätter. Den här gången är det den amerikanska sidan Applecarfans.com som pratat med Gene Munster, en industrianalytiker som bedömt Apples framtidsplaner i många år.

Gene Munsters senaste spådomar för de omskrivna bilplanerna är att projektet, som internt påstås kallas “Project Titan,” existerar och är aktivt. Han bedömer att Apples bil kommer visas första gången år 2019 eller 2020 för att sedan släppas på marknaden år 2021. Företaget kommer ge bilen ett pris på ungefär 75 000 dollar, motsvarande drygt 600 000 svenska kronor och därmed bli en konkurrent till elbilstillverkaren Teslas Model S.

Missa inte: 14 kryptiska eventinbjudningar – så har Apple retat oss genom åren

Gene Munster är “optimistisk” över bilplanerna och bedömer att det finns en ungefär 50-60 procent stor chans att en bil från Apple blir verklighet.

Apple har tidigare anställt många personer från bilbranschen och projektet påstås enligt rykten från september förra året uppehålla ungefär 600 av Apples medarbetare. Tidigare har Teslas grundare Elon Musk sagt att Apples bilplaner är en “öppen hemlighet.”

Gene Munsters bedömning är att om bilprojektet är verklighet kommer ryktesspridningen ta verklig fart inom en snar framtid. Återigen är det värt att påminna om att detta är just rykten – ännu är det väldigt oklart om vi någon gång kommer kunna sätta oss i en bil från Apple.