När det vankas kalas eller andra festligheter brukar det tas ett stort antal fotografier, men när gästerna väl har åkt hem igen lär du aldrig se röken av bilderna som du inte har tagit på egen hand.

Det är här som Photowall+ från Boinx Software kommer in i bilden. Det är en app för fjärde generationens Apple TV som samlar in fotografierna medan kalaset fortfarande pågår. För att det hela ska fungera behöver du bara förmå dina vänner att installera den tillhörande gratis-appen för Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Missa inte: Natta klockan med stil – här är ställen till Apple Watch 

Skapa en händelse på din Apple TV

Börja med att ladda ner Photowall+ från App Store till din Apple TV. Sedan skapar du en ny händelse med ett beskrivande namn, till exempel Annas födelsedagskalas, Anders studentfirande eller Joels bröllop.

Photowall+
Börja med att klicka på New Photo Wall, så läggs en ny händelse till.

När du väljer hur din fotovägg ska se ut har du även möjlighet att bestämma vilka övergångar som ska användas vid uppspelningen, till exempel kan du välja den populära Ken Burns-effekten.

Lägg till bilder via Iphone, Ipad eller Ipod Touch

Se därefter till att dina vänner har installerat appen Photowall+ Cam på sina IOS-prylar och att de har loggat in på samma trådlösa nätverk som används av din Apple TV.

När dina vänner sedan tar bilder med hjälp av Photowall-appen får de möjlighet att skicka vidare dessa till din Apple TV. Där dyker de upp i ett bildspel och på så sätt kan alla gäster hålla koll på vilka bilder som har delats ut.

Photowall+ Cam
Bilderna som tas med hjälp av Photowall+ Cam sparas även i kamerarullen.

Vill du styra bildspelet är det bara att använda sig av fjärrkontrollen. Byt bilder genom att svepa till höger eller vänster och ändra uppspelningstakten genom att svepa uppåt eller neråt. Vill du se på något fotografi en längre stund trycker du på pausknappen och vill du avsluta uppspelningen är det menyknappen som gäller.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple TV 32GB (4th Generation) Pris vid test: 1475 kr.

Bästa pris just nu: 1590 kr