Dragkampen mellan Apple och FBI om säkerhetslösningarna i IOS fortsätter. Senaste nytt är att den förstnämnda parten fått stöd av både den amerikanska försvarsministern och FN.

En automatisk uppdatering av OS X ställde till det för vissa användare häromdagen, detta då ethernet plötsligt slutade fungera. Lyckligtvis har problemet redan åtgärdats.

Apropå OS X har det uppmärksammats att gamla installationsfiler inte längre fungerar, detta på grund av utgångna certifikat. Lösningen är att ladda ner en ny installationsfil från Mac App Store.

Apples datorer har kritiserats av Palmer Luckey, vd för Oculus VR. Eftersom grafikkorten är för klena är det inte aktuellt med Mac-stöd för Oculus Rift.

Nästa event från Apple sägs nu äga rum den 21 mars, men om vi då får se några nya Mac-datorer är oklart. Högst på agendan sägs stå en ny modell av Ipad och en ny fyratumsmodell av Iphone.

Läckta bilder sägs föreställa komponenter för Iphone 5SE och att döma av dessa får vi inte se stöd för 3D Touch.

Om du undrar vad 3D Touch egentligen ska användas till hänvisar vi till vår nya guide där vi listar 10 smarta användningsområden.

Apple iPhone 6s 16GB Pris vid test: 6381 kr.

Bästa pris just nu: 5485 kr