Zagg Pocket Keyboard är en spännande historia. Det är ett bluetooth-tangentbord som viks ihop till en långsmal liten tacka. Med rimlig vikt, och liten volym i hopvikt tillstånd, är det här en potentiell drömenhet för användare som vill utnyttja varje liten ledig stund med att tömma inkorgen, skriva bloggposter, eller göra annat som passar bättre med riktiga tangenter, än en seg tryckskärm.

Smart design

Vikbara tangentbord är sällan något vidare, för där de viks blir det ett glapp i tangenterna. Så är inte fallet med Zaggs lilla pryl, för här viker du horisontellt. Det betyder att vikbrottet går mellan tangentraderna, på längden, så ingenstans blir det onaturliga mellanrum eller konstiga avstånd mellan tangenterna.

Zagg Pocket Keyboard är tillverkat mestadels i plast, med ett lock av metall. Ihopvikt hålls det stabilt med hjälp av magneter, som dessutom används för att berätta för enheten att den kan stänga av batteriet. Det ska ge en batteritid på upp till tre månader, enligt Zagg. Om så verkligen är fallet är förstås svårt att säga utan att spräcka deadlines. Laddar gör du i alla fall med en mikro usb-kabel, och du kan kolla om det börjar bli ont om gröt i maskineriet med en enkel knapptryckning.

Zagg Pocket Keyboard, ihopfällt
Fäll ihop och stoppa den lilla skrivbordstackan i innerfickan.

Förutom att vara en smart liten utfällbar historia, så agerar Zagg Portable Keyboard även ställ. Det lilla stället fälls ut och klarar med lätthet av smartphones, men även plattor av det mindre slaget. En iPad mini 4 står stadigt, men ställer vi en iPad Air i stället känner vi oss inte lika trygga. Den stannar på plats, men gränsen går nog runt sjutumsplattorna.

Missa inte: Använd klassiska kortkommandon i IOS

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Zagg Universal Pocket BT Keyboard for Tablets (Nordisk) Pris vid test: 599 kr.

Bästa pris just nu: 649 kr