Veckans följetong har varit turerna kring de amerikanska myndigheternas krav på en specialversion av IOS som kan användas i jakten på terrorister. I en intervju har Apples vd Tim Cook förklarat varför han tycker att det är en usel idé.

Apple har skickat ut nya betaversioner av OS X 10.11.4, IOS 9.3, Watch OS 2.2 och TVOS 9.2. Skarpa versioner släpps nästa månad.

En av nyheterna i IOS 9.3 blir att Apple täpper till den så kallade 1970-buggen. Lösningen är helt enkelt att förhindra oss användare från att backa längre än till 1 januari 2000.

Vidare har Apple förlängt ett reparationsprogram för äldre modeller av Macbook Pro. Nu har användarna året ut på sig att få grafikproblemen åtgärdade.

Senaste nytt på ryktesfronten är att nästa 9,7-tumsmodell av Ipad ska säljas under namnet Ipad Pro. Om ryktet stämmer innebär det att varumärket Ipad Air försvinner.

Ett annat rykte säger att den röststyrda assistenten Siri är på gång för Mac. Debuten sker i och med lanseringen av OS X 10.12.

Avslutningsvis har vi tagit en närmare titt på Google Cardboard, en produkt som gör det möjligt att använda en Iphone för virtual reality.

Apple iPhone 6s Plus 16GB Pris vid test: 6999 kr.

Bästa pris just nu: 5780 kr