Det är nästan oundvikligt att saker och ting går sönder, särskilt dyra prylar som Apple Watch. Knappt hann klockan lanseras innan nätet svämmades över av bilder som visade exemplar som repats, skadats eller krossats.

Alla skärmglas kan spräckas - även det på Apple Watch

Skärmen i Apple Watch är utrustad med ett skyddsglas som ska stå emot ganska hård behandling, detta till trots händer det emellanåt att glaset spräcks.

Apple Watch med sprucket glas

Vid normal användning ska skärmen inte spräckas, men om du tappar klockan på en hård yta med urtavlan nedåt finns det en viss risk. Lyckligtvis är det inga större svårigheter att byta glaset på egen hand, åtminstone om vi får lov att tro fixarsajten Ifixit.

Missa inte: Så bra är skärmen på Apple Watch


Vissa armband är mer utsatta för repor än andra

Om vi går vidare till repor ska det mycket till för att skapa synliga märken på själva skärmen. Däremot kan vissa av armbanden vara i farozonen, däribland det som kallas för milanesisk loop. Rostfritt stål är nämligen inte särskilt motståndskraftigt mot repor.

Apple Watch med repor

Lyckligtvis finns det åtskilliga polermedel som kan användas för att få bukt med repor på armband av rostfritt stål. Det enda du behöver göra är att höra dig för i välsorterade butiker.

Missa inte: Så reptålig är Apple Watch Sport

Går det att reparera Apple Watch på egen hand?

Som vi nämnde tidigare är det fullt möjligt att byta ut skärmglaset på egen hand, men hur är det med övriga komponenter?

Reparation av Apple Watch

Fixarsajten Ifixit har gett Apple Watch betyget 5 av 10 när det kommer till möjligheten att reparera på egen hand. Utöver skärmglaset är det lätt att byta batteri och armband. Däremot är det nästintill omöjligt att byta ut S1-processorn eller andra komponenter på insidan, detta då Apple har valt att satsa på speciallösningar.

Missa inte: Så här ser Apple Watch ut - på insidan

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple Watch Sport 42mm with Sport Band Pris vid test: 3650 kr.

Bästa pris just nu: 2790 kr