Iphone är uppe i sin nionde version, och IOS har nått lika långt. Från Iphone 3G och Iphone OS 2 som det hette när Apples revolutionerande telefon först kom till Sverige har mycket hänt, och Apple har lagt till fler och fler funktioner i systemet som vi tidigare bara drömde om.

Under alla år har vissa användare valt att låsa upp sina telefoner med jailbreak, program som utnyttjar säkerhetsmissar i systemet för att bryta Apples begränsningar och installera i stort sett vad som helst. I takt med att Apple har förbättrat systemet har listan över saker du kan fixa via jailbreak krympt, och numera ska det mycket till för att det ska vara värt det.

Här är funktionerna vi minns, som gjorde jailbreak värt mödan.

Ultrasn0w

1. Bryta operatörslås

Den av de vanligaste orsakerna till att folk valde att jailbreaka hade ingenting med IOS-funktioner att göra utan om att få Iphone att fungera som telefon. Apple var inte alls lika snabbt på att lansera nya modeller utanför USA, och den som var tidigt ute kunde tacka sin lyckliga stjärna att program som ultrasn0w fanns. Numera säljer Apple olåsta telefoner så behovet är i princip borta.