Häromåret valde Apple att plocka bort ett antal funktioner från Pages, något som ledde till kraftiga protester från många användare. Sedan dess har vi fått se ett stort antal uppdateringar, något som ger oss anledning att testa ordbehandlingsprogrammet på nytt.

Smidig synkronisering mellan OS X, IOS och Icloud

Den aktuella versionen är 5.6.1 och det första vi kan konstatera är att programmet har anpassats för El Capitan, vilket innebär stöd för populära funktioner som Split View och Handoff. Med andra ord går det utmärkt att börja skriva på en Apple-pryl och sedan fortsätta på en annan. 

Icloud
Eftersom Pages även finns för IOS och Icloud kan du komma åt din dokument från valfri enhet.

En av de stora styrkorna i den nuvarande versionen av Pages är att dina dokument kan synkroniseras automatiskt. På så sätt har du alltid tillgång till den senaste versionen oavsett om du väljer att jobba med din Mac, Iphone eller Ipad.

Eftersom Pages finns i en version för Icloud med räcker det faktiskt med en modern webbläsare, något som gör det möjligt att använda programmet med både Windows och Android.

Enkelt att skapa snygga dokument

Jämfört med liknande program erbjuder Pages stora möjligheter att skapa personliga dokument med snygg utformning och ett rikt innehåll. Visst saknas en del funktioner som återfinns i Microsoft Word och Google Docs, men på det stora hela finns alla funktioner som vi efterfrågar. Det skulle emellertid inte skada med en bättre stavningskontroll.

Ett enkelt sätt att skapa tjusiga dokument är att använda sig av de medföljande mallarna. De nya tillskotten är Epub, Barndiplom, klassiskt certifikat och skolnyhetsbrev.

Pages
Det är enkelt att skapa snygga dokument med förklarande bilder.

Bland övriga nyheter kan nämnas förbättrade typografiska verktyg, utökat stöd för Voiceover och möjligheten att importera dokument från äldre versioner av Pages. Har du en styrplatta som baseras på Force Touch kan du dessutom redigera dina dokument blixtsnabbt.

MacWorlds köpråd

Pages 5.6.1 är i våra ögon ett riktigt bra ordbehandlingsprogram. Den täta integration med IOS och Icloud gör det enkelt att växla mellan olika enheter, något som gör att vi kan fila på våra texter när andan faller på.

Har du en version av Pages sedan tidigare är sannolikheten stor att du kan uppgradera kostnadsfritt. Annars får du vara beredd på att betala 209 kronor, något som programmet faktiskt är värt.

Fakta: PagesBra köp

Funktion: Ordbehandlingsprogram för Mac
Utvecklare: Apple
Version: 5.6.1
Pris: 209 kronor (gratis uppgradering för existerande användare)
Mer information: http://www.apple.com/se/mac/pages/

Smidig integration mellan OS X, IOS och Icloud
Lätt att skapa tjusiga dokument

Bristfällig stavningskontroll

Betyg: 8 av 10