Apples tekniska specifikationer

Hur länge borde batteriet räcka?
Innan du börjar leta orsaken bakom och lösningar på din Macs korta batteritid bör du ha koll på hur lång batteritid just den Macen egentligen förväntas ha. Får du verkligen ut mindre än genomsnittet?

På Apples webbplats finns detaljerad information om alla Macmodeller, inklusive förväntad batteritid. Gå till Apples specifikationssida och leta upp din modell. Du ser modellnamnet i Apple -> Om den här datorn.

Grundläggande

Grundläggande tips
För att ha en chans att maximera Macens batteritid bör du ha den uppdaterad till senaste versionen av OS X. Öppna App Store och kontrollera att du inte ha några uppdateringar av systemet kvar att installera.

Du kan också sänka tiden det tar innan skärmen går i vila i Systeminställningar -> Strömsparare, kryssa i Tona ner skärmen något under batteridrift, och kryssa ur aktivera Power Nap under batteridrift.

Sänk ljusstyrkan

Sänk ljusstyrkan

Ett enkelt och väldigt bra sätt att minska belastningen på batteriet är att sänka ljusstyrkan på skärmen. Tryck på F1 några gånger tills skärmen fortfarande känns lättläst men mörkare. Experimentera lite för att hitta rätt, och tänk på att justera igen om ljusnivåerna i rummet ändras mycket.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning