1. Vad är syftet med att skaffa ett Apple-id?

Med hjälp av ett Apple-id kan du få tillgång till en mängd olika tjänster från Apple, däribland Imessage, Facetime, Icloud, Hitta min Iphone, Itunes Match, Apple Music och Game Center. Dessutom kan det användas för att göra inköp från Apple Store, Itunes Store, App Store och Ibookstore, samt ladda ner podcastsändningar.

Tjänster

2. Går det att använda en Apple-pryl utan Apple-id?

Det är möjligt att använda en Mac eller IOS-enhet utan ett Apple-id, men det är inte något som vi rekommenderar. Har du en Iphone eller Ipad får du till exempel nöja dig med de medföljande programmen, med andra ord får du klara dig utan sådant som Spotify, Netflix och spel.

Eftersom uppdateringar till Macen numera skickas ut via App Store skulle du få lov att klara dig med den version av OS X som datorn levererades med, inklusive eventuella buggar och säkerhetshål.

3. Hur skaffar jag ett Apple-id?

Normalt sett ombeds du att skapa ett Apple-id så fort du har startat din nya Apple-pryl. Har du ett sedan tidigare använder du dig naturligtvis av det.

Men om du av någon anledning vill skapa ett nytt Apple-id till dig eller någon familjemedlem gör du det på webbsidan https://appleid.apple.com. Välj alternativet Skapa ditt Apple-id och följ sedan instruktionerna. Observera att du måste ange din mejladress, dit skickas nämligen en bekräftelse på ditt konto.

Skapa ett Apple-ID

Det kan vara på sin plats att starkt avråda från att skriva in falska uppgifter om dig själv, trots allt handlar det ju om en värdehandling som kopplas till din person. Om du skriver in felaktiga uppgifter ställer du bara till det för dig själv.

Apple MacBook Pro - 2,7GHz DC 8GB 256GB 13" Pris vid test: 14500 kr.

Bästa pris just nu: 16495 kr