Ipad Mini 4 släpptes i september 2015, med kraftigt förbättrade prestanda och andra nyheter som gjorde att vi gav den 9 av 10 i betyg. Men det var snart ett halvår sedan och vi har så klart börjat fundera på när nästa uppdatering kan komma och vad den kan innehålla.

Ipad Mini 5

Lanseringsdatum

Apple släppte Ipad Mini 4 9 september förra året, och den började säljas redan samma dag. Det var på samma event som Iphone 6S, Ipad Pro och nya Apple TV visades upp, så den uppdaterade lillpaddan fick inte mycket uppmärksamhet. Mest av allt var det förvånande att den släpptes då, eftersom Apple tidigare alltid har lanserat den under event i oktober. Istället blev det inget oktoberevent alls.

Ryktena säger att Apple kommer hålla ett event i mars, men där gissar vi att en Ipad Mini 5 inte kommer göra entré. Istället kommer den förmodligen släppas i höst i samband med Iphone 7-lanseringen eller helt utan ett event.

Ipad Mini 5

Alternativet är om Apple väntar med Ipad Air 3 till i höst och håller ett event där alla tre Ipad-modeller uppdateras, men i dag ser vi det som mindre troligt.

Specifikationer och nya funktioner

Hittills har inga specifika rykten om Ipad Mini 5 dykt upp, vilket både kan bero på att den senaste uppdatering fortfarande är hyfsat ny och att Ipad-rykten helt enkelt inte är lika heta som de än gång var. Men eftersom Ipad Mini mer eller mindre är en nedbantad version av Ipad Air kan vi utgå från uppgifter om den större paddan.

Ipad Mini 5

Ryktena om Ipad Air 3 talar om ett ännu tunnare chassi, kanske så tunt som 5 millimeter. Det ska bli möjligt tack vare strömsnålare processor och andra komponenter, vilket gör att batteriet kan bli mindre utan att sänka batteritiden.

Enligt Cult of Mac kan Ipad Air 3, och därmed säkert även Ipad Mini 5, bli vattentät.

Processorn kommer med största sannolikhet bli en A9, samma som sitter i Iphone 6S, med 2 gigabyte internminne. Vi hoppas att Apple kommer öka lagringsutrymmet i instegsmodellen från 16 till 32 gigabyte, men det är inget vi skulle satsa pengar på.