Det är inte helt lätt att hitta bra användningsområden för Apple Watch, rent app-mässigt. Apples inbyggda appar, och ett fåtal verktyg, är mer eller mindre fantastiska för användaren. Den stora boomen av smarta verktyg har dock uteblivit. Unhand Me är en av apparna som sticker ut. Det här är just ett smart verktyg, och dessutom med säkerhetstänk.

Skydda din telefon – med pinsamheter

När Unhand Me är aktiverad börjar din IOS-enhet tjuta, stöna, skrika, eller föra annat oväsen så fort någon tar den. Gemensamt är att många av alternativen är pinsamma för den klåfingrige rackaren, och det ska helt enkelt göra det svårare för folk att sno din enhet.

Unhand Me aktivering
Unhand Me kan aktiveras på Iphone som ovan, men det känns rimligare att aktivera på en Apple Watch.

Allt gott så långt, men du kan ta det ännu längre. Vad sägs om att låta enheten twittra ut sin position om någon snott den? Lite som en fattigmans Find My Iphone, kan tyckas, men ändå ett bra inslag.

Vill du slippa oväsen kan du även skicka pushnotiser till dina ansluta enheter, för att på så vis få veta om någon petar på din Iphone. Det förtar förstås lite av appens syfte – att föra oväsen så att folk ska välja att lägga tillbaka enheten, men är lite mer subtilt.
Artikeln fortsätter på nästa sida.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning