1Password är en av de äldsta och fortfarande bästa lösenordshanterarna. Utvecklarna på Agilebits har nu släppt version 6.0 av Macprogrammet.

En trevlig nyhet som tidigare kommit till IOS är att du kan välja att generera lösenord utifrån slumpmässiga ord istället för tecken. Det är en teknik som både vi och andra har ordinerat länge för att enklare komma ihåg lösenord du måste minnas utan att göra dem för korta och osäkra.

1Password ordlösenord

Hittills har 1Password bara en engelsk ordlista, men du skulle kunna använda den för att generera orden och sedan faktiskt använda de svenska översättningarna om du tror att det är lättare att komma ihåg svenska ord.

En annan nyhet är Alla valv, en ny vy som samlar alla uppgifter som lagras i olika valv. Många användare har bara ett valv, men för de som har flera kan det vara praktiskt.

Icloud-synk har tidigare varit förbehållet användare som köpte 1Password via Mac App Store, men har nu även kommit till användare som köpte via Agilebits.

1Password 6.0 är en gratis uppdatering för alla användare och finns ute nu för de med vanlig licens. Till Mac App Store kommer den så fort Apple har godkänt uppdateringen.