IOS 9.3

Apple har släppt den första betaversionen av IOS 9.3 med en lång rad nyheter.

För utbildningsmarknaden kommer Ipad nu ha ett system för användarkonton, så att eleverna i en klass kan dela på en eller flera Ipad men varje elev ha sina egna privata filer. Det verkar inte som att funktionen kommer öppnas för alla användare, åtminstone inte än så länge.

En ny app som heter Classroom ska också hjälpa lärare att utnyttja paddan bättre, och Apple School Manager är en kompletterande tjänst för att hålla koll på en Ipad-flotta.

IOS 9.3 innehåller också ett rejält fall av en utvecklare som blir ”sherlockad” av Apple. I november stoppade Apple den populära appen Flux som automatiskt justerar vitbalansen för att ta bort så mycket blått ljus som möjligt på kvällen.

Det spekulerades då om företaget håller på med en egen variant, och det visar sig mycket riktigt vara fallet. Nattläge som Apple kallar det håller koll på när solen går ner där du är och gör färgerna på skärmen varmare och varmare.

Andra nyheter är förbättringar i Anteckningar, News och Hälsa, fler språk till Siri och synkning av pdf:er och annat i Ibooks.