Siri

Siri är Apples röststyrda assistent, som har både styrkor och svagheter. Att försöka söka på engelska namn när Siri är inställt på svenska är till exempel nära nog omöjligt, och det är inte alltid så lätt att få den att förstå svenska heller och för vissa sysslor är det helt enkelt snabbare att göra det för hand.

Påminnelse


Men en del saker är Siri ändå väldigt bra på. Om du står och lagar mat med lite småkladdiga händer och märker att smöret börjar ta slut kan du öppna Siri och säga ”påminn mig att köpa smör när jag är i mataffären” och vips har du en påminnelse inlagd. Det gäller även vägbeskrivningar och en del andra saker.

Bildsökning på plats


En sak du kanske inte har tänkt på är att Siri känner till allt du har i Iphone, och kan öppna olika saker. Det gäller inte bara appar utan även sånt som ligger inuti apparna. Du kan be Siri att ”visa bilder från Göteborg” och vips öppnas en sökning på platsen Göteborg i Bilder-appen. ”Öppna Icloud-inställningar” hittar också rätt, liksom alla andra kategorier i Inställningar.

Få fler snabba och smarta Iphonetips här!