De flesta av oss får mängder med skräpmejl, något som kan vara riktigt frustrerande emellanåt. Enligt vissa beräkningar utgör spam närmare 90 procent av all e-post som skickas i världen, så det är inte direkt något litet problem.

Med tanke på att skräpmejl kan användas för att sprida skadeprogram eller lura dig att lämna ut känsliga uppgifter är det bra att filtrera bort så mycket som möjligt. Om du använder Gmail eller Icloud finns det inbyggda spamfilter, men annars kan det vara en klok idé att köpa programmet Spamsieve från C-Command Software.

Analyserar dina mejl automatiskt

Spamsieve har funnits ända sedan 2002 och är kort och gott det bästa alternativet för att filtrera skräpmejl på Mac-datorer. Det som gör programmet så användbart är att det med tiden blir allt bättre på att skilja mellan äkta mejl och skräpmejl, detta eftersom programmet analyserar vilka ord som används.

Spamsieve

Om ett skräpmejl trots allt slinker igenom filtret är det bara att markera det som spam med hjälp av ett högerklick eller ett kortkommando och förhoppningsvis lär sig programmet att filtrera liknande meddelanden i fortsättningen.

Mejl som kommer från personer som du har haft kontakt med tidigare vitlistas automatiskt. Men om du vill kan du flagga avsändare, vilket gör att de svartlistas i stället.

Integreras med ditt vanliga mejlprogram

Spamsieve fungerar med bland annat Apple Mail, Outlook, Entourage, Eudora, Mailsmith, Mailmate, Airmail, Powermail och Postbox. Systemkravet är OS X 10.6 eller senare, med andra ord fungerar det på de flesta moderna Mac-datorer.

Efter slutförd installation ska menyerna vara integrerade i ditt vanliga program, så i normalfallet ser du aldrig Spamsieve. Om du vill kan du emellertid komma åt inställningarna. Där kan du bland annat ställa in olika färger för dina mejl och ta en närmare titt på hur många skräpmejl som har filtrerats bort.

Spamsieve

MacWorlds köpråd:

Spamsieve är ett utmärkt verktyg som gör precis vad det lovar, nämligen att filtrera bort skräpmejl. Prislappen kan tyckas vara lite väl hög, men i våra ögon är programmet väl värt pengarna.

Fakta: Spamsieve

Funktion: Skräpmejlfilter för Mac
Utvecklare: C-Command Software
Version: 2.9.23
Pris: cirka 300 kronor (finns även i kostnadsfri provversion)
Mer info: http://c-command.com/spamsieve/


Smidigt och enkelt
Gör vad det ska göra


Aningen dyrt

Betyg: 9 av 10