För några år sedan hörde den amerikanske designern Scott Rodwin hur någon klagade på sina tilltrasslade hörlurar och önskade att det fanns ett enkelt sätt att slippa trasslet. Scott tog sig an utmaningen och skapade ett fiffigt tillbehör vid namn The Loop.

The Loop

Enkel design

Det första som slår oss när vi packar upp recensionsexemplaren av The Loop är hur enkel designen är. Det handlar i princip om en donutformad plastskiva med två hål och ett antal jack där hörsnäckorna kan fästas när de inte används.

Lyckligtvis är det även enkelt att använda sig av The Loop. Börja med att stoppa in hörlurskontakten genom ett av hålen, sedan snurrar du bara sladdarna och fäster hörsnäckorna i ett av jacken.

The Loop fungerar bäst med smala och raka hörlurskontakter, om du har en tjock eller vinklad kontakt blir det svårt att få ner kontakten genom hålet. Därmed är tillbehöret inte att rekommendera om du har hörlurar från till exempel Etymotic eller Shure.

The Loop
Vinklade kontakter är ett problem.

Säljs endast i flerpack

Ett orosmoment var om The Loop skulle kännas skrymmande, men tack vare utformningen var så inte fallet. Inte heller fastnade plastskivan i fickan, handväskan eller ryggsäcken.

Ett annat orosmoment var om sladdarna skulle ta skada. Under testperioden var det inga problem, men det går tyvärr inte att utesluta att det finns en viss risk vid en längre tids användning.

En irriterande sak är att det inte går att köpa endast ett exemplar av The Loop. Du har att välja mellan antingen ett trepack eller ett tiopack, så om du inte vill ha några i reserv får du snällt ge bort dem i present till dina familjemedlemmar, vänner eller kollegor.

The Loop

The Loop kommer i ett stort antal olika färger.

MacWorlds köpråd:

Om du någonsin har klagat på trasslande hörlurar är The Loop svaret på dina böner. Tillbehöret fungerar som utlovat och är väl värt sitt pris.

Om du har dyra hörlurar som du är väldigt rädd om kan det emellertid vara på sin plats att leta efter en annan lösning, detta då det inte kan uteslutas att det blir förslitningsskador med tiden.

Fakta: The LoopBra köp

Funktion: Hjälpmedel mot trassliga hörlurar
Företag: Loop Solutions
Pris: cirka 200 kronor för ett trepack. cirka 500 kronor för ett tiopack
Mer infoLäs mer här


Förhindrar att dina hörlurar trasslar till sig
Lätt att bära med sig i fickan, handväskan eller ryggsäcken
Enkel och robust design


Fungerar inte bra med tjocka kontakter
Viss risk för att sladden skadas
Relativt hög prislapp

Betyg: 8 av 10