Iphone 6S

Enligt japanska affärstidningen Nikkei har Apple bett sina underleverantörer skruva ner tillverkningstakten på komponenter till Iphone 6S och 6S Plus fram till mars med hela 30 procent.

Det tolkar flera analytiker som att efterfrågan på de nya modellerna har visat sig vara lägre än förväntat, och att försäljningen för första gången kan minska, rapporterar Appleinsider.

Andra analytiker påpekar att samma sak hände 2013, då Nikkei också såg en minskar orderingång, vilket Tim Cook avfärdade som missförstånd av hur storskalig tillverkning fungerar.

Nu rapporterar dock även Wall Street Journal att Foxconn har fått statliga bidrag i Zhengzhou för att behålla personal i fabriken hela året. Med tanke på att Iphone-försäljningen alltid har varierat kraftigt under året behöver det dock inte betyda mer än att Foxconn hade anställd en massa extrapersonal under hösten som nu inte längre behövs.

Om två veckor presenterar Apple sin kvartalsrapport för sista kvartalet 2015, och då får vi se hur det har gått för Iphone 6S.