Fota med hörlurarna

Iphone är idag världens mesta kamera. På Flickr står Iphone för en majoritet av alla foton och hundratals miljoner användare förlitar sig på telefonen för sitt fotograferande. Men alla har nog någon gång upplevt att dåligt ljus har lett till suddiga bilder då det är ganska svårt att hålla Iphone helt stilla, speciellt som du inte kan vila den mot bröstet med armbågarna som med en systemkamera.

Problemet har delvis att göra med att slutarknappen sitter på skärmen, och blir värre när du tar selfies eftersom du måste hålla telefonen längre ifrån dig vilken gör armen mer skakig. För andra foton kan du använda volymknapparna som slutarknapp, vilket kan hjälpa ibland, men det funkar dåligt med selfies då greppet blir knepigt.

Fota med hörlurarna

En bättre och väldigt enkel lösning är att koppla in dina vanliga hörlurar (de medföljande eller andra som har inbyggd fjärrkontroll). Tryck på volymknapparna på hörlurarna fungerar nämligen precis lika bra som på Iphones egna volymknappar.

För en selfie gör detta att du kan hålla ett bättre grepp med ena handen och använda den andra för att ta fotot. Men du kan även kombinera det med en fast yta för att ta bilder som om du hade ett stativ och fjärrutlösare.