Apple Watch

En av grundpelarna i Apples marknadsföring av Watch är att det är just en väldigt exakt klocka. Apple talar om precision ner till 50 millisekunder, och lagom till nyår då många kommer räkna ner till tolvslaget har företagets teknikchef Kevin Lynch förklarat för Mashable mer i detalj hur det går till.

Om du placerar två Apple Watch bredvid varandra kommer visarna se ut att röra sig exakt likadant.

Apple har 15 tidsservrar (ntp-servrar) runt om i världen. Dessa läser av tiden från gps-satelliter som i sin tur får sin tid från amerikanska marinobervatoriet i Washington, D.C. Det är en av de grundläggande atomuren i världen.

Iphone får tiden från dessa servrar och förmedlar den till klockan. Men klockan är enligt Lynch ännu mer precis än Iphone.

En liten oscillator i klockan ser till att hålla temperaturen på kretsarna jämn och kan justera för temperaturförändringar som annars kan påverka exaktheten.

Tillsammans gör det att sekundvisaren på samtliga Apple Watch (som har haft en anslutning till internet via sin Iphone hyfsat nyligen, antar vi) är perfekt synkade och inom 50 millisekunder av UTC (universalstandardtid). Det är enligt Lynch så liten skillnad att människor inte kan uppfatta den.