Få tyst på klockan

Få tyst på klockan diskret

Om du har ljudet påslaget och får en notis vid ett dåligt tillfälle kan det här tipset skydda dig mot att pinsamt behöva stå och meka med klockan för att få av ljudet. Öppna Watch-appen på din Iphone och gå till Min klocka -> Ljud och haptik och aktivera Täck för att tysta. Nu kan du hålla andra handen för skärmen på klockan i tre sekunder för att aktivera mute.

Öppna till senaste

Öppna till senaste appen

Stör du dig på att Apple Watch alltid visar urtavlan när du aktiverar den? Om du hellre vill visa appen du senast var i, till exempel stoppuret eller träningsappen, kan du fixa det. Gå till Inställningar -> Allmänt -> Väckningsskärm och välj Föregående aktivitet istället för Urtavla. Det fungerar bara om du har Väckningsskärm vid handledshöjning aktiverat.

Hitta Iphone

Hitta Iphone med klockan

Har du en ovana att glömma var du la din Iphone? Med en Apple Watch på armen blir det mycket enklare att hitta den. Svep uppåt på urtavlan för att aktivera Överblickar, bläddra till Inställningar och tryck på knappen nere till vänster, med en Iphone och små ljudvågor. Strax ger Iphone ifrån sig ett sonar-liknande läte.