Apples laddare är bäst – och ganska tråkig

Apples magnetiska laddningsdocka till Watch är en vit puck. Den påminner lite om de vita Macbook-modellerna, om någon minns dem, men har en lyxigare finish.
 

Apple laddningsställ till Apple Watch
Apples magnetiska laddningsdocka gör sig bäst i Nightstand-läget.

Designmässigt lyckas laddningsdockan vara både briljant och tråkig. Det briljanta är att du helt enkelt fäller upp den magnetiska, och redan inbyggda laddningsytan. Du behöver ingen separat Watch-laddare till det här stället. Tack vare den konstruktionen kan du ha din klocka i Nightstand-läget med laddaren uppfälld, eller liggande i normalt läge tvärs över laddningsdockan med laddaren nedfälld. Det fungerar utmärkt, bäst hittills rentav, vilket är förväntat av Apple förstås.

Vad som är mindre briljant är att den vita pucken är ganska tråkig. Visst, det är en cirkulär vit sak som står stadigt på ditt nattduksbord, med mjuk undersida, och ett bygge i hög kvalitet. Samtidigt är det här en ganska tråkig design, snarare än tidlös, eftersom det här verkligen bara är en vit puck.

Dessutom kräver laddningsdockan ganska mycket utrymme om du inte vill ha din Watch i Nightstand-läget, för då sträcker ju armbandet ut sig. Många andra ställ, som Forté, låter dig sluta armbandet, och tar på så sätt mindre plats. Det här kanske inte är ett problem för alla, men vi tycker att det är något störande.

Apple laddningsställ till Apple Watch
Apples laddningsdocka har en inbyggd Watch-laddare och kopplas in med en Lightning-kabel till en stickkontakt, precis som en Iphone.

Apples laddningsdocka har en inbyggd laddare som i sin tur kopplas in med en Lightning-kabel. Det är ett stort plus att vi inte behöver komplettera med en separat Watch-laddningskabel, och det gör också designen mer elegant. Kabelhanteringen hos många andra Watch-laddare haltar lite i jämförelse, även om rivalen Forté klarar sig bra på just den punkten.

Sammanfattat
Många kommer förstås att köpa Apples magnetiska laddningsdocka tillsammans med sin Apple Watch. Designen är något trist, men det här är ändå ett rimligt köp, till och med det bästa om du kan acceptera det höga priset. Just nu är det här laddningsdockan på vårt nattduksbord.

Fakta: Apple magnetisk laddningsdocka till Apple Watch

Funktion: Laddningsdocka till Apple Watch
Tillverkare: Apple
Pris: 849 kr
Mer info: Apple
Bäst i test

Inbyggd laddningsplatta
Står stadigt på vadderad undersida
Välbyggd


Dyr
Kräver sitt utrymme med Watch i porträttläge

9