Att Apple Watch är en lyxprodukt råder det ingen tvekan om. Därför är det kanske lite konstigt att majoriteten av laddställen så här långt har varit av enklare typ. Måhända beror det på att den lite billigare Watch Sport-modellen existerar, men samtidigt vill väl ingen som köpt Watch eller Watch Edition ha ett budgetställ till sin dyrare klocka?

Det är där Apples magnetiska laddställ kommer väl till pass. Många kommer säkerligen att köpa en sådan tillsammans med sin Watch, men det finns faktiskt alternativ. Ett av de mer tilltalande är det stiliga stället Forté från Twelve South. Vilket laddningsställ vinner?

Forté – snygg Apple-rival med vissa brister

Forté är en ett stiligt ställ i krom och läder. Produkten är tänkt att matcha framför allt stålmodellerna av Watch, men passar även utmärkt med Watch Sport. Stället är tungt och står stadigt på nattduksbordet, med en läderplatta på fotens ovansida som skyddar din Iphone, eller något annat kärt du vill ha nära sängen. Forté är troligtvis det snyggaste Watch-ställ som gjorts till dags datum, och passar in nästan överallt med sin stilrena design.

Twelve South Forté
​Fortés design lånar från stålmodellen av Apple Watch.

Nightstand-läget är den funktion som gör att Apple Watch agerar digital alarmklocka när klockan placeras på laddning horisontellt. Som alla bra Watch-ställ fungerar Forté i såväl Nightstand-läge som i det vanliga porträttläget. Här stöter vi dock på ett av ställets två större problem, nämligen att klockan inte ligger särskilt bra i Nightstand-läget.

Eftersom Forté håller klockan på plats med magneten i en vanlig Watch-laddare så gungar den lite. Det skulle kunna tolkas som ett medvetet designval eftersom det blir lätt att väcka klockan på natten genom att bara röra den lätt, men det gör också att din Watch inte alltid ligger perfekt. Det är irriterande eftersom en sned klocka bryter den annars så tilltalande designen.

Twelve South Forté
​Läderbasen lämpar sig utmärkt för att ta hand om din Iphone

Problem nummer två är att Forté kräver en separat Watch-laddare som fästs i toppen (under en ring), och vars sladd döljs i en skåra på ställets baksida. Det är visserligen en snygg lösning, men kravet på en extra laddare är ändå ett problem. Forté kostar nämligen mer än 600 kr, och priset för en laddare tillkommer om du inte vill använda den du fick med din Watch.

Sammanfattat
Forté må vara den snyggaste Watch-laddaren, men funktionen är inte riktigt där. Det är synd, för det här är det mest tilltalande stället så här långt. Med det sagt så är Forté fortfarande ett bra val, speciellt om du förälskar dig i formen.

Fakta: Twelve South Forté

Funktion: Laddningsdocka till Apple Watch
Tillverkare: Twelve South
Pris: 639 kr
Mer info: Twelve South
Bra köp

Lyxig känsla
Läderbasen är en utmärkt plats för Iphone
Står stadigt


Kräver separat Watch-laddare
Klockan gungar lite i Nighstand-läge
Ganska dyr

8