Does Not Commute

Does Not Commute TV
Ett spel som har ett ovanligt grepp på freemium – spelet är gratis och kan spelas som en variant på endless runner, men för 19 kronor kan du istället fortsätta från checkpoints när du har strukit med.

Edge Extended

Edge Extended
Pusselspel i 3d där du knuffar runt en kub och ska besegra den Mörka Kuben. För Apple TV har utvecklarna tagit fram en ny grafikmotor med bland annat anti-aliasing och helt nya banor. Vi rekommenderar även det första spelet Edge för fler pusseläventyr. Dessutom har båda stöd för handkontroller.

Geometry Wars 3

Geometry Wars 3
Activisions abstrakta geometriska arkadspel finns till Apple TV och ser riktigt, riktigt bra ut.

Guitar Hero

Guitar Hero Live
Klassiska ”gitarrspelet” Guitar Hero finns också i en storbildsversion för Apple TV. Spelet fungerar sedan innan med lightning till hdmi-sladd, men direkt på Apple TV är det en helt klart skönare upplevelse.

Jetpack Joyride

Jetpack Joyride
Halfbrick har fixat en TV OS-version av populära Jetpack Joyride. Kontrollerna är lika simpa som på IOS, men retrocharmen gör sig helt klart bäst med en handkontroll.

Manticore Rising

Galaxy on Fire: Manticore Rising
Ett episkt rymdäventyr i Galaxy on Fire-serien där du flyger runt i ett rymdskepp och utför diverse uppdrag samtidigt som du för vidare en mer övergripande berättelse där universums framtid står på spel.

Mr Jump

Mr Jump
Har vunnit App Stores Editor’s Choice-priset och är en närmast perfekt indieupplevelse alla bör skaffa till Apple TV.

Nono Islands

Nono Islands TV
Hoppa runt på hexagonala plattformar i Illusion Labs Nono Islands. Ett av få spel som helt saknar köp-i-appen. Punga upp 75 spänn och spela utan hinder.

Oceanhorn

Oceanhorn
Oceanhorn är ett kritikerrosat äventyrsspel som både till det yttre och i spelmekaniken påminner mycket starkt om The Legend of Zelda-spelen, speciellt Wind Waker som också har en segelbåt som en central del av spelet.

Pico Rally

Pico Rally
Upp till fyra spelare med varsin Iphone kan ansluta till Pico Rally och spela på tv:n. Märkligt nog finns inte stöd för handkontroller för de som har det, men det kanske skulle vara orättvist mot de som måste styra med pekskärm.

Apple TV 32GB (4th Generation) Pris vid test: 1610 kr.

Bästa pris just nu: 1590 kr