Roliga spel till Apple TV

Efter succén med Iphone som spelplattform har Apple tagit konceptet med spel till den stora skärmen. Här är spelen du inte får missa.

Canabalt

Canabalt

Tryck på styrplattan för att hoppa från byggnad till byggnad, om du trycker vid fel tidpunkt dör du. Canabalt har gjort stor succé på Iphone och Ipad, men vill du verkligen leva dig in i spelet gör du det allra bäst på tv-apparaten. Inte minst tack vare ett högljutt soundtrack.

spel

Chameleon Run

Supersnabbt, och supersvårt, plattformsspel i 2D-värld. Det kan som enklast beskrivas som en uppskruvad version av Marion med en essensiell twist; för att komma till slutet av banan kan du endast kliva på plattformar som har samma färg som din karaktär (rosa eller gult). Trampa på annat och du sprängs i luften.

spel

Framed

Som ett av de smartaste exklusiva spelen på App Store, bygger Frame på en pusselupplevelse i en serietidningsvärld. Rutorna reagerar på varandra och ditt mål är att hjälpa en skuggad karaktär att undvika att bli tagen genom att ta dig till utgången.

lara croft

Lara Croft Go

Spelet är en annorlunda twist på Tomb Raider där du i rollen som Lara Craft placeras i en närmast brädspelsliknande värld. Älskar du äventyrarens massiva äventyr i de mer påkostade titlarna, lär du även gilla det här.

app

Minecraft: Apple TV Edition

Ja, hutlöst populära Minecraft finns också till Apple TV, om än i en nedbantad version av originalspelet. Och titeln fungerar alldeles utmärkt på plattformen där kontrollen i närmast är gjord för upplevelsen. Spelet är dock ett av de dyraste i App Store, men gillar du Minecraft är detta ett bra köp.

Octo

Octodad: Dadliest Catch

Premissen i det här spelet är något av det mest obskyra vi testat. Du spelar en bläckfisk som förklär sig till människa och ska undvika att bli avslöjad av din fru och dina barn. Varning utfärdas för hysteriska skrattattacker.

tiny

Tiny Wings TV

Det här är ett av de mest populära spelen på IOS och fungerar faktiskt lika bra på den stora skärmen. Du behöver dock köpa det en gång till, även om du äger Iphone-versionen.

Peg Ballet

Peg Ballet
Peg Balett är ett till synes enkelt spel som tar minuter att lära sig, men timmar att bemästra. Din uppgift är att samla pinnar på snabbast möjliga tid genom att klicka på din fjärrkontroll. Om du vill kan du tävla med upp till åtta vänner i realtid, det enda de behöver göra är att ladda ner den kostnadsfria appen Peg Ballet Controller till sin Iphone eller Ipad.

fit brains

Fit brains

Spel är kul och när det dessutom är nyttigt för hjärnan finns det goda skäl att ladda ner appen. Fit brains låter dig träna olika färdigheter i enkla minispel uppdelade i sex områden; minne, logik, språk, reaktion och bild. En kanonapp att sparka igång mellan avsnitten när du jobbar dig igenom ett massivt tv-seriemaraton och känner att hjärnan går ner på sparlåga.

luminio

Lumino City
Gillar du långsamma spel kan vi tipsa om Lumino City, där din uppgift är att hjälpa den lille pojken Lumi att hitta sin farfar. Det som tilltalar oss allra mest är de handgjorda banorna som ser ut att vara av papper, vilket ger en unik visuell stil.

Apple TV 32GB (4th Generation) Pris vid test: 1610 kr.

Bästa pris just nu: 1590 kr