Blocks är genialiskt i sin enkelhet. För vem gillar väl inte att bygga Lego? Om du tror att det bara är för ungarna så prova att lämna några Lego-bitar framme på hemmafesten. Plötsligt byggs diverse skapelser - oavsett ålder. Det är en tidlös leksak, och nu kan den användas som ställ för din klocka.

I Blocks-lådan finner du 92 Lego-lika bitar i fem väldigt klara färger. Dessutom medföljer själva laddbiten, en plastbit som passar din Watch- eller Watch Sport-laddare. I denna laddbit ligger din Apple Watch säkert, och det går dessutom att anpassa den för att få plats med eventuella skal. Enda nackdelen med den här specialbiten är att den inte fungerar med Nightstand-läget, det vill säga när Apple Watch ligger horisontellt på laddning och agerar alarmklocka.

Missa inte: 5 snygga (och lite galna) laddningsdockor till din Apple Watch

Inte riktigt Lego

Vid en första anblick ser Blocks-bitarna ut som Lego-bitar, och det här är mycket riktigt en ganska skamlös kopia. Har du någon gång köpt tredjepartsbitar som ska vara Lego-kompatibla vet du nog vad som väntar, för – tro det eller ej! – det är skillnad på Lego och “Lego”. Vanliga problem med piratlegobitar är att de passar dåligt, har ojämna färger, och använder för billig plast. Blocks lider lite av detta, plasten är helt klart inte av Legos förhållandevis höga kvalitet. Men Blocks-bitarna passar ganska bra, och fungerar fint med riktiga Lego-bitar.

Blocks Technics
Har du Lego hemma blir det förstås roligare.

En annan sak som inte riktigt känns som Lego är de medföljande ritningarna på föreslagna ställ du kan bygga. Dessa ritningar är inte direkt pedagogiska, väl spartanska rentav. Till råga på allt är dessutom ett av ställen som föreslås så instabilt att vi inte skulle våga lägga vår Watch där. Med 92 bitar till sitt förfogande borde det inte vara så svårt att föreslå mer stabila ställ.

Häri ligger dock ett av problemen med Lego-bitar som ställ. Andra Watch-ställ har ofta en tung bas för att stå stadigt. Blocks-bitarna är å sin sida lätta och riskerar att glida omkring på ditt nattduksbord. Det är värt att tänka på när du bygger ditt ställ.

Fantasin sätter gränserna

Så hur bra är Blocks som Apple Watch-ställ? Det är en omöjlig fråga, för svaret hänger helt och hållet på vad du bygger. De 92 Lego-kompatibla bitarna räcker långt, men det är klart att det är mer lockande att köpa en Lego-borg och bygga in ett ställ i vindbryggan. Eller varför inte håva in en maffig Lego-modell av Dödsstjärnan, så här i Star Wars-tider, och implementera ett Apple Watch-ställ i den?

Blocks ställ
Så här stiliga ställ kan du bygga med Blocks-bitarna.

Missa inte: Så bra är Apple Watch originalarmband - hitta det du ska välja

Precis som med Lego så är du bara begränsad av fantasin och hur många bitar du har. Vilket är precis vad Blocks lovar.

Fakta: Blocks

Funktion: Lego-kompatibelt ställ till Apple Watch (innehåller ca 92 bitar)
Pris: Ca 165 kr
Mer info: Switcheasy


Roligt att bygga
Insats som passar med Watch- och Watch Sport-laddare
Kompatibelt med Lego-bitar


Bitarna håller inte Lego-kvalitet
Stödjer inte Nightstand-läge
De föreslagna ställen är instabila

Betyg: 8 av 10