Tredjepartsarmband till Apple Watch

En av de bästa sakerna med Apple Watchs design är armbanden. Om du inte gillar det du beställde med klockan är det bara att byta ut det, snabbt och enkelt. Apple har många snygga alternativ men de kanske inte passar din smak eller plånbok – eller så kanske du vill ha ett annat material.

Som tur är har tredjepartstillverkare börjat ta fram egna alternativa armband med fästen för Apple Watch, och de erbjuder allt från glittrande plastband till billigare skinnband och mer unika lösningar.

Vi har kikat på sju armband från några olika tredjepartstillverkare. Några säljs inte via svenska återförsäljare, men alla går att beställa till Sverige.

Läs också: Test Watch OS 3: Uppdateringen som fixar Apple Watch största problem

Hoco

Väldigt billigt och tillräckligt bra – Hoco Art series Pago Leather watchband

Hong Kong-baserade tillverkaren Hoco gör ett gäng billigare armband till Apple Watch, bland annat denna modell (med väl långt namn). Hoco skryter med att det rör sig om äkta läder, och visst luktar det hyfsat äkta. Bandet har en fin, brun ton som passar lika bra till en svart Apple Watch som till silvermodellen, oavsett om det är aluminium-modellen eller den dyrare i rostfritt stål.

Vi har burit det här armbandet nästan dagligen i närmare sex månader, och kvaliteten är helt okej. En aning plastigt möjligen, men inte farligt mycket. Vårt armband blev dock aningen missfärgat i kanterna efter några månaders användande. Synd på ett annars fint och billigt armband.

Bandet säljs lite här och var, hos till exempel på Amazon och även hos en del svenska Apple-återförsäljare, ofta för ungefär 3-400 kronor. Det är bra mycket billigare än Apples 1 595 kronor dyra variant. Och på lite håll ser det nästan ut som ett original.

Apple Watch 42mm with Sport Band Pris vid test: 5950 kr.

Bästa pris just nu: 2959 kr