Apple släppte nyligen den femte betaversionen av IOS 8.2 som förväntas släppas i skarp version någon gång i mars eller april. Eftersom IOS 8.2 har stöd för Apple Watch lär den släppas innan den smarta klockan går till försäljning i april.

Det stoppar inte Apple från att arbeta på nästföljande version, IOS 8.3, som i går blev tillgänglig i en tidig betaversion för utvecklare.

En av nyheterna i IOS 8.3 är en uppdaterad version av utvecklingsspråket Swift som nu har versionsnummer 1.2. Även Xcode har uppdaterats till en betaversion av 6.3 som innehåller ett migrationsverktyg från Swift 1.1 till 1.2.

Här är nyheterna i IOS 8.3

Den stora nyheten är emellertid trådlös hantering av Carplay. Det betyder att du inte längre kommer att behöva en billaddare för att styra ljudanläggningen i en bil med stöd för Carplay. Det framgår dock inte vilka bilar som kommer att stödjas samt när IOS 8.3 kommer att släppas.

Bland de andra nyheterna rapporteras fler emoji-ikoner samt bättre stöd för Googles tvåfaktorsautentisering, som även kommer att komma till OS X 10.10.3. Det finns även tecken på att Apple Pay kan komma till Kina.

Eftersom IOS 8.2 planeras att släppas senast i april lär det dröja några månader innan vi får se en skarp version av IOS 8.3.

IDG News