Bendgate

”Bendgate” har vissa börjat kalla de rapporter om att Apples Iphone 6 Plus böjs så lätt att den kan råka böjas när du bara har den i jeansfickan. Apple säger själva att bara nio bekräftade fall av böjda Iphone 6 Plus har kommit in, och visade journalister hur företaget testar telefonerna.

Amerikanska tidningen Consumer Reports, en motsvarighet till svenska Råd & Rön, tog dock saken i egna händer och gjorde ett utförligt böjtest av inte bara Iphone 6 och 6 Plus utan även Iphone 5, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 och HTC One M8.

Telefonerna utsattes för ett tryck på upp till knappt 70 kilo för att se hur mycket tryck som krävdes för att de inte skulle återfå sin normala form.

Bäst i testet var Galaxy Note 3 som inte bödjes förrän ett tryck på 68 kilo tryck, då även skärmen lossnade från höljet. Apples Iphone 5 kom delad tvåa med LG G3; båda klarade sig upp till 58 kilograms tryck.

Fyra blev dock förvånansvärt nog Iphone 6 Plus som klarade 41 kilogram, följd av Iphone 6. Allra sist i testet kom HTC One M8 som bara klarade 32 kilo.