Duet Display

Varför köpa en extern skärm för att skaffa mer arbetsyta för Macbooken, om du kan använda något du redan har hemma? Har du en Ipad kan du skaffa en förhållandevis billig app som förvandlar den till skärm. På så vis kan du exempelvis fortsätta använda en äldre Ipad när du skaffat en ny, eller utnyttja en Ipad på dagen som annars mest används på kvällen.

Den bästa lösningen för detta är Duet Display. Det är en app du laddar ner på Ipad och ett tillhörande program för Macen som sköter överföringen. Du måste ha paddan inkopplad via usb, vilket ser till att överföringen blir laggfri, och sedan är det bara att starta appen och köra igång.

Duet Display har utvecklats av ett gäng utvecklare från Apple, vilket märks både i hur enkelt det är att använda och hur bra det fungerar ihop med OS X och IOS.

Duet Display

Ipad-skärmen fungerar som vilken annan skärm som helst och du kan flytta över enskilda programfönster till den. Du kan också välja upplösning och om du vill använda retina-läget eller inte. Med retina aktiverat kan kopplingen bli aningen eftersläpande, medan det annars är går helt smidigt med 60 bilder i sekunden.

För att använda appen måste du ha en Ipad med IOS 7 eller senare (alltså inte första generationens padda) och en Mac med OS X Mavericks eller senare (eller en pc med Windows 7 eller senare).

Innan Duet Display släpptes var det appar som Air Display och Idisplay som gällde, men de spelar i en lägre division.