Nu har nya operatörsinställningar skickats ut till Telenors och Comviqs kunder som kör iPhone 5. Uppdateringen gör att stödet för lte, alltså den teknik som av operatörerna kallas 4g, fungerar med iPhone.

Vi har i dag testat på Sergels torg i Stockholm med Telenor och med de nya operatörsinställningarna fungerar lte i centrala Stockholm. Stödet kräver täckning med lte i 1800-megahertzbandet och den täckningen är fortfarande väldigt begränsad i enbart Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tele2 har sedan tidigare slagit på detta stöd i sitt nät, och eftersom Tele2 och Telenor samarbetar med ett gemensamt nätbolag för 4g var det sedan tidigare känt att lte rent tekniskt fungerar även med Telenor.

Om inte telefonen frågar dig om du vill installera operatörsinställningarna kan du gå in i Inställningar, Allmänt och välja Om. När vi gjorde det så fick vi frågan om vi ville installera nya inställningar. Om detta ändå inte fungerar kan du koppla in telefonen till iTunes, som brukar känna av att det finns nya operatörsinställningar att hämta.

Enligt Comviq krävs senaste versionen av iOS, alltså med versionsnummer 6.1.4. Dessutom säger Comviq att operatörsinställningarna kommer skickas ut till alla kunder "under de närmaste dagarna", så om inte din telefon hittar dem direkt lär de dyka upp under veckan.

Uppdatering: Bekräftelse från Comviq att denna uppdatering även gäller deras kunder. Det ska fungera oavsett abonnemang så länge man fått de nya operatörsinställningarna.


Hastigheten vi mätte på Sergels Torg med Telenor och iPhone 5.