Mest läst just nu

MacWorld

Varför kan jag inte installera Gimp?
Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen

Meny

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"iOS 6.1.2 släpps redan nästa vecka"

De är iaf

2013-02-16 12:24

snabba med uppdateringarna.

Steffe Guldrot

For men...

2013-02-16 12:49

...förhoppningsvis inte fel, men det finns ju tyvärr tendenser, även hos Apple, att panikfixar inte egentligen fixar felen...

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Bättre förr...

2013-02-16 13:56

Visst känns det som att det som kommer ifrån Apple idag har flera brister än förr? Är det slarv eller är det stressen på marknaden? Eller är det jag bara?

Martin Mr.M Nygren

Bättre förr...

2013-02-16 14:05

Har gjort samma spaning som du. Förmodligen är det samma typ av marknadsstress som de som köper nya bilmodeller råkar ut för. The early bird får agera betatestare, liksom. :-/

burncreek

Bättre förr...

2013-02-16 14:15

Jag köpte iPhone 3G samma dag som den släpptes i Sverige, det var mer regel än undantag på den tiden att t.ex. Safari kraschade.. Så mitt minne av "the early days" stämmer inte riktigt överens med ditt.

Det jag tror du märker av är att Apple har mycket större användarbas idag än då, vilket självklart leder till att de fått större fokus i media. Sen är det väl lite inne att hata Apple vilket leder till att brister i just deras produkter har en tendens att lyftas fram ännu mer.

Mikael9

Glöm inte

2013-02-16 14:27

Alla droppade samtal med iPhone 3G. Gick knappt och ringa ju.

Slavvn

Glöm inte

2013-02-16 17:00

iPhone "2G" - den som bara såldes i USA vart än värre.

Surfade man fick ens kompisar upptagetton...

Den klarade EDGE, och hastigheten vart rena snigelfarten.

GoflorpOSX

Glöm inte

2013-02-17 09:18

Jag har en 3G och har under alla år aldrig upplevt några droppade samtal. Det var nog fel på din lur.

Dupont

Bättre förr...

2013-02-16 15:19

Det är nog snarare så att många användare börjar bli lite mognare när det gäller mer avancerad användning av mobiler, och därför ställer man högre krav på tillverkarna.. Användare och konkurrenter går helt enkelt raskare framåt än vad ett mossigt Apple, utan Steve Jobs vid rodret gör idag :-(

Stefan Jansson

Bättre förr...

2013-02-16 15:41

Den här buggen med Exchange är ju sån att den drabbar många användare. Det är en relativt liten och i sig kanske inte skrämmande bugg, men när 1000 användare drar igång sina iPhones och ansluter till en Exchangeserver som sen prompt skriver loggarna fulla och kraschar av det så håller sig nog IT-avd och även företagsledningen för skratt.

Så att som du säger - större användarbas och ett mycket mera vitt spritt val av telefon så vissa såna buggar som denna får en stor sammanlagd negativ effekt. Hoppas verkligen att dom får ut 6.1.2 snabbt så problemet är ur världen.

cr0ft

Bättre förr...

2013-02-16 16:28

Eftersom Apple till skillnad från de flesta mjukvaruleverantörer plockar bort den gamla (fungerande) vesionen och förbjuder folk att backa mjukvaran om man släppt en buggig ny version av iOS, så bör det ställas särskilt höga krav på att Apple snabbt skickar ut releaser med rättningar, för de användare som har problem och inte "får" backa tillbaka till den fungerande verisonen av iOS.

Stefan Jansson

Bättre förr...

2013-02-16 17:31

?

Problemet att lägga tillbaka förra versionen är?

Tjoflojt

Bättre förr...

2013-02-16 18:04

Problemet är att han inte äger en iPhone utan bara upprepar mantra som han tror på...;D

Aaaarghh

Bättre förr...

2013-02-16 18:39

Nej, han har nog rätt. Apple stöder aldrig en nergradering till en tidigare OS-version.

Det finns fulhack så man kan göra det ändå, men det är ingenting som stöds officiellt.

cr0ft

Bättre förr...

2013-02-17 02:08

Jag ringde Apples kundtjänst för att återställa vår iphone 4s till v.5 med google-maps, youtube och hade jätteproblem med wi-fin.. Jag fick svaret att det tyvärr inte går att ladda tillbaka 5:an på min iPhone från den svenska supporten..

Sade de fel?

Jag ville helst också ladda ner 5.1 till den nya ip5:an jag fick på jobbet, men det kan jag iofs ha en viss förståelse att de inte stöder, kanske, men egentligen borde det göra det med med tanke på maps-fiaskot..

Stefan Jansson

Bättre förr...

2013-02-18 10:18

Och med iPhone, till skillnad från Android, kan man iaf göra uppdateringar framåt ;) Tror jag läste någonstans (ta det med en näve salt) att 0,2 % använder senaste versionen av android

Feelip

Bättre förr...

2013-02-18 23:45

Kanske sifran på användare med äldre version skulle vara högre på iOS om man tilläts backa ur uppdaterinagr till buggiga versioner av OS:et?

Att folk inte uppdaterar android, kan ju iofs både bero på att det är dåligt stöd för äldre mobiler, och dåålig support från google eller mobiltillverkarna.. Men det kan väl också bero på att folk tycker det funkar bra är nöjda med funktionerna de har fast det inte kör den allra senaste versionen?

Stefan Jansson

Bättre förr...

2013-02-19 00:01

Buggiga versioner? Du menar småbuggar som fixas efter max några veckor? Apple gick ut direkt med en lösning på exchange problemet. Maps är långt ifrån klart men Google maps är gratis, inte lika snygg men dugligare.

Där har du helt fel. Det är enbart för att Google och tillverkarna har otroligt dåligt stöd för nästan nya telefoner. Det är ingen som säger "dessa nya funktioner vill jag inte ha för min mobil funkar bra idag". Ingen tackar nej till nya funktioner. Isåfall har ju Google misslyckats totalt med att förbättra sitt OS. Folk tycker uppenbarligen att det är värt att uppdatera till senaste iOS och de kan göra det också, trots äldre telefoner,

Feelip

Bättre förr...

2013-02-16 15:59

Tror snarare det är pga en betydligt bredare användarbas och allmänt mer fokus på Apple. Buggarna hittas ...
När Mac var en obskyr plattform och Apple ett okänt företag "fanns" varken buggar eller virus.

Swenba

Bättre förr...

2013-02-16 22:31

Och det märkliga är att om man är snabb med att fixa ett fel är det en panikuppdatering...
Skulle man däremot dröja några dagar så tar man inte säkerhets problem på allvar...

Mycket fjortis över tänket... Antingen suger det eller så rockar det fett..

Alliansen

Ladda ner...

2013-02-16 15:12

"Apple ha skickat ut två "panikuppdateringar" på kort tid, nyligen kunde ju användare av iPhone 4S ladda ner en buggfix rörande svårigheterna att koppla upp sig mot 3g-nätet."

hehe.. koppla bara upp er på 3G och ladda ner uppdateringen för att kunna koppla upp er :-)

Blir nog en Galaxy eller Nokia som nästa telefon!!

Stefan Jansson

Ladda ner...

2013-02-16 16:44

Du verkar ju vara en smart grabb, så bra val antar jag.

Sen har jag inte uppdaterat min 4s och inte märkt av några problem, inte heller sett eller hört en enda ha problem, så jag vet inte vem buggfixen är riktigad till, kanske det är amerikanska operöters telefonerna.
varför man måste ladda ner via 3g vet jag inte, jag drar ner majoriteten av uppdateringarna från mitt egna wifi. men men, alla kanske inte har sådana finesser hemma, vad vet jag.

TruB

Ladda ner...

2013-02-17 02:19

Själv har jag haft wifi-problem med 4S efter första iOS 6 uppdateringen, så jag tyckte Apples fadäser var lite humor.. Tur att Inte både 3gt och wifin buggat ur samtidigt för mig.. Men visst finns ju alltid möjligheten med gamal hederlig uppdatering via en PC eller annat med t.e.x microsoft Windows som verkar vara lite stabilare än Apples iPrylar :-)

Stefan Jansson

(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-02-17 08:52


(Inlägget är borttaget av moderator)

2013-02-17 13:24


Ladda ner...

2013-02-17 13:36

Oj.. Är detta forum helt omodererat?

Stefan Jansson

Ladda ner...

2013-02-16 17:58

Saken är ju den att 3G inte slutade funka, bara att viss användare upplevde sämre prestanda/funktionalitet ibland.
Jag har en 4s och visste inte ens om att det fanns ett problem förrän 6.1.1 uppdateringen släpptes.

Rickard Hansson

Ladda ner...

2013-02-18 19:17

Jag tror ofta dessa problem har en tendens att överdrivas. För en så stor och populär produkt skulle ju vara katastrof om väldigt stor % av användarna lider av problemen.

Det är nog oftast speciella situationer som kanske inte fångats i tester internt innan releaserna släppts. t.e.x med fall där man har lågt utrymme på telefonen inför upgradering, använder lite udda kryptering och trådlös infrastruktur etc

Jag tycker dock Apple gör lite fel som inte erbjuder en flexibilitet att enkelt kunna testa en iOS version och backa ur om det är problem, och inte ger oss möjligheten att själva komma åt "under motorhuven" och felsöka eller t.om. rätta buggar i iOS, utan att behöva "Jalbreaka" för att få tillgång till system och filer på enheterna.

Man får lite känslan av att man gör allt för att få över så många som möjligt till senaste versionen, till priset av att det t.om kan bli sämre under en längre tid för många användare som "litar" på Apple och tackar ja till uppgraderings-frågan i enheten.

Stefan Jansson

Comments powered by Disqus
Apple

MacWorld

7 saker du måste ha koll på (v. 21)

Varför kan jag inte installera Gimp?

MacWorld

Fixa rätt version av Gimp - annars strular det på Macen

MacWorld

Hur identifierar jag mina saknade filer?

Diff är räddningen när kataloger ska jämföras


MacWorld

Extern ssd för snabbare Mac

Extern ssd ger ett helt nytt liv till gammal Mac MiniMacWorld

Lösenordsskydda extern hårddisk

Skydda dina externa diskar med lösenord och kryptering


MacWorld

Firefox

Firefox på väg till Iphone och Ipad


MacWorld

Kollektivtrafikinformation i IOS

Apples kartor ska få kollektivtrafik


Sajter om it & teknik

 • CIO Sweden It-strategi, affärsnytta och kundrelationer.
 • Cloud Magazine Allt om cloud computing.
 • Computer Sweden Dagliga nyheter om it, telekom och affärer.
 • IDG.se De viktigaste nyheterna från IDGs nyhetssajter.
 • Internetworld Allt om affärer på internet.
 • IT i vården Mötet mellan vård och it.
 • IT24 Affärerna och människorna i it-branschen.
 • M3 Sveriges prylsajt
 • MacWorld Allt om Mac, OS X, Iphone och Ipad.
 • PC för Alla Sveriges största och mest lästa datortidning.
 • Säkerhet24 Mötesplatsen för alla it-säkerhetsansvariga i Sverige.
 • TechWorld För it-avdelningar, it-chefer och it-proffs.
 • IT.Branschen Sveriges enda branschtidning för IT-återförsäljare.
 • Pitchbibblan Sveriges startups visar upp sig

Andra områden

 • Anbud24 För anbudsansvariga och bid managers.
 • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
 • Lag & rätt Regler och verktyg för miljöproffs.
 • Miljöaktuellt Hållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
 • Studio För dig som producerar ljud och musik.
 • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng