Efter att iOS 6.1 släpptes den 29 januari har ett stort antal användare rapporterat olika problem på Apples supportforum. Problemen handlar om bland annat extremt dåliga batteritider och problem med mejlkonton.

– Jag uppdaterade min iPhone 4 från iOS 5 till iOS 6.1 och efter det dras mitt batteri ur på fyra timmar efter full laddning, skriver en användare på Apples supportforum.

– Med iOS 6.1 kan jag faktiskt se batterimätaren minska med tre procent varje minut, det är helt galet, skriver en annan användare.

Anledningen till problemen är oklara, men enligt flera bloggar kan det handla om att den nya versionen har en bugg när den kommunicerar med e-postservrar som använder Microsoft Exchange.

Flera användare har även rapporterat att problemen försvunnit sedan de raderat sina e-postkonton i iOS 6.1 och sedan återskapat dem.

– Tricket med att radera e-postkonton fungerade. Jag hade konton som använde iCloud och Exchange. Jag raderade dem och startade om telefonen, sedan la jag till kontona igen och nu fungerar det, skriver en användare på Apples supportforum.

Andra användare rapporterar att en full återställning av iPhone till iOS 6.1 löste problemen med batteritiden.

Den brittiska mobiloperatören Vodafone uppmanar sina kunder med iPhone 4S att vänta med att uppgradera till iOS 6.1 till dess att Apple släppt en ny version. Enligt Vodafone har iOS 6.1 problem med företagets 3g-nätverk hos vissa kunder.

IDG News