Mest läst just nu

MacWorld

Apple Watch
Bilförare fick böter på grund av Apple Watch

Meny

Just nu i M3-nätverket

Håll debatten levande

Frågor om vårt kommentarsystem, se vår FAQ: idg.se/faq

Kommentatorn ansvarar själv fö;r sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även poänglösa datorkrigsinlägg tas bort.

OBS! Läs dessa regler som gäller vid postning av inlägg.

Regler för inlägg i artikelforumet

Kommentatorn ansvarar själv för sina inlägg. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort av tjänstgörande redaktör. Även datorkrigsinlägg och inlägg som är utanför ämnet, kan tas bort.

IDG förbehåller sig dessutom rätten att i varje enskilt fall bedöma huruvida ett inlägg ska tas bort, även om det inte faller under någon av reglerna ovan.

Upprepat postande av olämpliga inlägg kan medföra avstängning från artikelforumen.

Frågor? Mejla till redaktören, carl.grape@idg.se.

Läs mer om vår policy i diskussionsforum

Kommentarer till:

"Apple testar ny smart klocka"

Digitalt armbandsur

2013-02-11 06:51

Vem vill egentligen ha ett digitalt armbandsur idag och bära omkring på en enhet till som ska laddas?

Enda tillfälle som jag tar på mig en klocka är när jag ska gå på en fin företagsmiddag eller liknande då det är stil som räknas och inte blir det ett digitalt armbandsur då inte.

Fast när jag tänker efter så var nu några år sedan jag hade en klocka på armen vid sådana tillfällen...

Nä, jag är skeptisk... Oavsett tillverkare... oavsett om den är "smart" eller inte...

Catman77

Digitalt armbandsur

2013-02-11 08:00

Klart att det kommer att bli en hit. Klart bekvämare att titta på handleden än att plocka upp telefonen ur fickan hela tiden. Först som komplettering till iPhonen och seden en ersättning när tekniken hunnit ikapp. Frivillig armboja istället för den tvingande fotbojan.

OwnerX

Digitalt armbandsur

2013-02-11 10:57

Fast det finns ju redan en uppsjö med smart-watches som går att koppla både till iPhone, Andriod och andra enheter. Så om man vill så behöver man ju redan idag inte plocka upp telefonen ur fickan för att se vem som ringer och läsa sina sms/email.

http://dailytekk.com/2012/06/12/smart-watches/

Men jag håller med Catman77. De kan inte låte den se ut som en nördig digitalklocka (som den på bilden i artikeln). Klockor är ju bland de saker som talar mycket om klass. Och att ha en klocka som ser ut så där kommer nog aldrig bli populärt vid de tillfällen där klockor används som accessoar. Och vid sådana tillfällen kommer smart watches verkligen till sin rätt. Om man är på finmiddag så skulle ju ingen ta illa upp om man tittar på sin rolex för att kolla tiden. Men att titta på sin telefon finns det vett och etikett fascister som skulle skälla ut dig rejält för. Men om du kunde läsa emailen på rolexen så hade de nog hållit tyst.

För min del så använder jag nästan enbart klocka när jag är i naturen eller när jag tränar. Jag skulle tyckt det var bra om min GPS/heart rate klocka även hade bluetooth och kunde visa vem som ringde eller visa upp mina sms/mail.

zmurf

Digitalt armbandsur

2013-02-11 12:08

Frågan är varför det inte slagit tidigare? Finns det överhuvudtaget en marknad för det?

Om någon kan ge ett lyft till denna nisch så är det Apple. Kanske har de något nytänk om det hela? Eller så är detta just bara rykte och skvaller som aldrig blir sanning.

KungC

Digitalt armbandsur

2013-02-11 12:41

Jag ställer mig lika skeptisk som Catman77. Har inte haft en klocka sen jag skaffade en mobiltelefon.
Vad sjutton ska jag med den till liksom?
Dessutom blir ju skärmen av nödvändighet mindre på en klocka än på en telefon - får man in nödvändig information?
Själv kommer jag inte ställa mig först kön kan jag säga - oavsett tillverkare kan jag tillägga.

Spyfrog

Digitalt armbandsur

2013-02-11 19:13

"Vad sjutton ska jag med den till liksom?"
Tja, ett armbandsur är ju en av få accessoarer som män bär, det visar (mer än tiden då) och säger mycket om vem du är sas.

grolim

Digitalt armbandsur

2013-02-11 21:08

Ja, det är naturligtvis en fråga kring vad man gillar som person.
Men faktum kvarstår att klockor i allmänhet har blivit mkt mera sällsynta. När jag var ung hade alla klocka. Idag är det något många inte bär till vardags.

Spyfrog

Digitalt armbandsur

2013-02-12 09:35

Apple har ju projektet "eyes free".

Har de kommit på något bra i hästväg angående detta, vad ska man då med en skärm till?

Juan_

Digitalt armbandsur

2013-02-11 11:07

Kan faktiskt fungera. Det verkar som om 80/90-talisterna som vuxit upp utan klocka börjar upptäcka armbandsuret. De har bara en annan smak.

Det är telefonen som är statusprylen. För handleden är några billiga och funktionella plastklockor som Casio eller Swatch perfekta. De skulle aldrig fjolla iväg "iphone-pengar" på en vanlig klocka. Men om det står Apple på den så kan nog priserna dra iväg ordentliga, särskilt om den ersätter en telefon.

Det kanske är framtiden, en minitelefon som är framme och lättillgänglig och en ordenlig surfplatta i en väska?

MHx

Digitalt armbandsur

2013-02-11 13:11

Du menar att en digital klocka inte kan se bra ut?
Det finns digitala klockor som kostar åtskilliga tiotusenlappar, det är inte bara analoga som kan vara statusprylar.

Sen har det blivit lite populärt att använda klockor igen och ofta då digitala.
Om Apple släppte en klocka, så skulle klockor kunna bli väldigt trendigt.


Att ha klocka har sina fördelar.
Man kan betydligt enklare och fortare se tiden.
Man kan enklare se vad tiden är om man pratar i telefon, med handsfree eller med luren mot örat.


Är det en smart klocka med koppling mot mobilens kalender så kan den även indikera att man har någon påminnelse eller ett möte.

Det går säkert att ställa alarm i den, och då har man ju en extra sak som kan ringa på morgonen, ifall mobilen är avstängd eller att det dykt upp någon bugg.

För oss som tränar med mobilen så kan vi få feedback på klockan.

Använder man hands-free så kan man avvisa, eller låta bli att svara, eller veta vem man svarar på, utan att behöva gräva fram telefonen.

Man kan med en snabb blick avgöra om det var något man fick på facebook som man vill svara på eller om det var något man gillat som postat något som man inte bryr sig om.
För oss som har vinter och kyla så kan det ju vara besvärligt att gräva fram mobilen ur innerfickan, eller var man kan tänkas ha den. Och att göra det varje gång facebook plingar till känns ju väldigt onödigt.


Det finns många som tar sin iPhone på fina företagsmiddagar utan att skämmas över den, om dom av någon anledning plockar fram den. Det samma gäller även andra tillverkare, oavsett material.
Men varför skulle en klocka från Apple vara mer statussänkande än en mobil från Apple? Förutsatt förstås att designen är helt ok (vilket den lär vara).
För övrigt skulle nog visserligen många kanske ta på finklockan ändå när dom går på middag och lämna sin Apple-klocka hemma.
Sen är det ju mycket möjligt att klockan även kan styra musik i hemmet om man har en lösning med Apple inblandat (docka, eller airplay).
Och då kan det vara mycket mer lättillgänligt och lätthittat än mobilen.

Jon Holstein

...solenergi?

2013-02-11 08:45

Jag läste väl någonstans att Apple också håller på med att testa olika varianter för solarenergi i samband med sina enheter?! Det skulle kunna passa med en sådan klocka...

chris241181

Sculley-times are back?

2013-02-11 11:37

Under mitten 90-talet var det vilda satsningar på kameror, spelkonsoler och "TV"-apparater som höll på att förvandla företaget till fallfrukt.
Skall man göra om samma misstag igen?

msa

Sculley-times are back?

2013-02-11 12:55

Nu är förutsättningarna väldigt annorlunda.

Apple har ett stort inflytande på konsumenter.
Apple är trendigt.
Apple är väldigt stort (kollar man i siffror och inte i procentandelar, så är dom ju ännu större).

Gör dom en hyffsat snygg klocka, så är det nog många som köper en, just för att det är Apple, sen kanske inser att det inte är så tokigt.
Det är ett lätt sätt att se tiden, istället för att hålla på med mobilen. Och det är ett sätt att se tiden samtidigt som man pratar i mobilen, utan att behöva ta den från örat.

Har man handsfree, så kan man se vem som ringer utan att behöva plocka upp mobilen.

Använder man sin iPhone vid träning så kan man få feedback på ett sätt som man inte kan få från en klumpig mobil, som man inte gärna håller i handen.

Man behöver inte ta fram mobilen för att se vad det var för händelse. Det är mycket som händer på tjänster som facebook och liknande som man ändå inte ens vill läsa. Då kan man istället för att ta fram telefonen kasta en blick på klockan och se var det något som var intressant, eller slipper jag ta fram mobilen.

Jon Holstein

Apple testar ny smart klocka

2013-02-11 12:14

det må man bare ha

trondhh

Men det finns ju redan...

2013-02-11 13:03

...fast från andra tillverkare, men det är klart, det är inte Apple, så därför är det väl en "ny smart klocka".

Du GoflorpOSX GordonFlash och 32768 andra gillar detta

Skönt

2013-02-11 14:59

Jag ser fram emot dagen man kan identifiera samtliga världens journalister genom att bara kolla vad som sitter på deras handled.... så snälla Apple..släpp en klocka nu under år 2013.

Charlie2k

Pebble

2013-02-11 16:32

Den är väl en sådan klocka. De hade ju en himla massa förbeställningar.

Nanoo Mojada

Analog Apple klocka

2013-02-11 17:44

En analog Apple klocka hade jag redan för ca. 15 år sedan. Svart armband i läder, själva klockan var gjord i ett aluminiumliknande material och den hade Apple-äpplet i silver på urtavlan. Detta var ju som sagt för ca. 15 år sedan så klockor är inget nytt för Apple och tiden börjar väl vara mogen för en digital variant nu :)

Killmister

Analog Apple klocka

2013-02-11 23:30

Jag har ett badlakan med Apple logo och text. Inväntar med spänning nytt lakan.

exquisitus

Analog Apple klocka

2013-02-12 00:01

Ryktet säger att dom lagt ner tillverkningen av badlakan, men att en ny typ av sänglakan är under produktion. Vi får hoppas att det inte bara är rykten denna gång. Skulle verkligen behöva ett nytt lakan med tanke på alla våta Apple-drömmar man har.

Killmister

Lite fräckt ändå!

2013-02-11 23:15

Nu när det börjar bli mer och mer hipp med transparenta displayer kommer fler och fler tänkbara lösningar dyka upp. Det kommer inte bara vara Apple, och det kommer inte heller bara vara klockor... Men man skulle ju lätt kunna göra ett riktigt jävla spaceade armbandsur mer hjälp av transparent display! hmm det är nog mest den transparenta displaytekniken jag går igång mest på nu när jag tänker efter! :)

disktrasa

Comments powered by Disqus
Apple TV

MacWorld

Ny tv-tjänst från Apple bekräftas av tv-chef

Steve Wozniak

MacWorld

Steve Wozniak blir vaxfigur på Madame Tussauds

MacWorld

Iphone-försäljningen ökar

Starkt uppåt för Iphone-försäljningen


PC för Alla

Skärmen är svart

Så gör du när datorn startar men skärmen är svart


MacWorld

Google Photos

Google släpper obegränsad fotomolntjänst


MacWorld

Apple Watch

Bilförare fick böter på grund av Apple Watch


MacWorld

Iphone startar om

Speciellt meddelande kan krascha IOS - så får du igång telefonen igen


MacWorld

Macbook Pro

Nya Macbook Pro har stöd för 5K-skärmar


Sajter om it & teknik

Andra områden

  • Anbud24För anbudsansvariga och bid managers.
  • CFO World Nätverket för Sveriges ekonomiproffs.
  • Lag & rättRegler och verktyg för miljöproffs.
  • MiljöaktuelltHållbar utveckling för proffs och beslutsfattare.
  • Studio För dig som producerar ljud och musik.
  • Upphandling24 Oberoende nyhetssajt om offentlig upphandling.

Tjänster

Stäng