Wall Street Journal rapporterar att Apple håller på att testa en helt ny typ av klocka som även kommer att erbjuda funktioner som finns i smartphones. Uppgifterna kommer från källor som uppges vara väl insatta i planerna.

Apple ska även ha diskuterat planerna med företagets tillverkningspartner, taiwanesiska Hon Hai Precision Industry, som även är känt under namnet Foxconn.

Yrving Torrealba iwatch
Konceptbild av Yrving Torrealba.

Enligt Wall Street Journal har Foxconn sedan en tid tillbaka testat olika tekniker som kan användas i bärbara prylar likt klockor. Teknikerna som testats inkluderar bildskärmar som drar mindre energi och även göra övriga komponenter mindre. Foxconns tekniker riktar sig till flera av företagets kunder, inte bara Apple, uppger Wall Street Journals källor.

Analytiker som följer utvecklingen på området tror att Apple planerar att släppa en klockliknande enhet som kan kommunicera tillsammans med iPhone.

Det är inte första gången det har ryktats om att Apple arbetar på en armbandsklocka. I december rapporterade den kinesiska teknikbloggen Tech 163 att Apple kan släppa en ny klocka med namnet iWatch som utvecklats tillsammans med Intel.

Även New York Times rapporterade i går liknande uppgifter. Enligt New York Times källor kommer den nya klockan att byggas med böjt glas och operativsystemet kommer att bli iOS.

Varken Apple eller Foxconn har kommenterat uppgifterna till Wall Street Journal.