Den mest uppmärksammade nyheten den här veckan är onekligen Evasi0n, ett nytt jailbreakverktyg för iPhone, iPad eller iPod Touch. Har du planer på att testa kan du med fördel följa vår guide över hur man jailbreakar iOS 6.1.

Apple å sin sida varnar användarna för att jailbreaka sina iPrylar. Risken är nämligen att appar kraschar oftare och att batteritiden försämras. Dessutom blir det lättare för hackare att komma över känslig information. Huruvida det handlar om skrämselpropaganda eller ej överlåter vi till er att bedöma.

Ny statistik från Statcounter visar att iPhoneanvändare är flitigast på att koppla upp sig mot internet. Under januari 2013 stod Apple för 25,86 procent av det mobila surfandet, vilket kan jämföras med 22,69 procent för tvåan Samsung. Flera av våra läsare har påpekat att det är möjligt att ändra user agent i vissa webbläsare, något som skulle kunna innebära att siffrorna inte stämmer. Å andra sidan är frågan hur många Androidanvändare som frivilligt ställer in så att det står Apple i stället för Samsung, HTC och så vidare.

I Brasilien riskerar Apple att behöva byta namn på iPhone. Detta efter att lokala myndigheter slagit fast att varumärket tillhör den lokala elektroniktillverkaren IGB Electronica. Sannolikheten att det blir ett namnbyte i slutändan får ändå ses som oerhört liten, trots allt är det ju bara för Apple att plocka fram plånboken och köpa loss rättigheterna en gång för alla.

Ur patentskörden hämtar vi en ansökan som tyder på att framtida modeller av iPhone kan komma att få skärmar med inbyggda solceller. På så sätt skulle vi slippa behöva ta med oss laddaren på solsemestern.

När det gäller spel är veckans största nyhet att Electronic Arts har släppt en Mac-klient för Origin. Till en början finns ett 40-tal titlar att välja mellan, men fler lär dyka upp med tiden.

På ryktesfronten har vi uppmärksammat att vi troligtvis kommer få se den första förhandsversionen av OS X 10.9 inom kort. I vår webbfråga om vad namnet kan tänkas bli svarar för övrigt nästan hälften av er att det blir antingen Lynx eller Cougar.