Den hajpade mejlappen Mailbox finns nu att ladda ned gratis i App store. Mailbox fungerar i den första versionen endast med Gmail, men enligt utvecklaren, Orchestra, kommer stöd för Imap att läggas till i en kommande uppdatering.

Har du inte förhandsbokat appen sedan tidigare placeras du emellertid på en väntelista och kan inte använda appen innan det är din tur. Anledningen är att Orchestra valt att släppa in användarna gradvis för att undvika driftstörningar.

Precis som den medföljande e-postklienten i iOS kan du i Mailbox välja om du vill titta på enskilda e-postkonton eller använda en gemensam inbox för samtliga konton. Vad som skiljer Mailbox från Apple Mail är hur du hanterar dina e-postmeddelanden.

mailbox iphone

Genom att svepa ett e-postmeddelande till höger kan du snabbt markera det som läst och det kommer att arkiveras. Drar du istället fingret lite längre åt höger raderas e-postmeddelandet. Dessa gester kan även användas i ett öppet e-postmeddelande. Det gör det väldigt snabbt och intuitivt att hantera dina e-postmeddelanden.

Mailbox erbjuder dock mer än så. Sveper du med fingret åt vänster visas en meny som låter dig välja hur du ska hantera e-postmeddelandet. Du kan välja att du ska läsa det senare under dagen, morgondagen, nästa vecka eller nästa månad. Du kan även ange ett datum när du ska bli påmind om e-postmeddelandet igen.

Genom att hålla ned fingret på ett e-postmeddelande i inboxen kan du flytta på det och arrangera hur meddelanden är placerade. Mailbox har även stöd för push.

mailbox ios

Att komponera nya meddelanden är lika enkelt som i Apples Mail. Den enda egentliga nackdelen vi upplever med appen är att det inte går att använda unika signaturer för olika e-postkonton. Det är dock första versionen av appen och vi räknar med att den kommer uppdateras med förbättringar framöver.

Med tanke på alla de smarta funktionerna, den snygga utformningen och att appen är gratis är den en värdig ersättare för Apples Mail. Mailbox laddar du ned på App store, men räkna med en ganska lång väntetid innan det är din tur. I skrivande stund är det nästan en halv miljon användare i kön.

IDG News