I Pinball Arcade finns i skrivande stund 21 spel, alla minutiöst återskapade kopior av autentiska bord från de största tillverkarna. Bland dem hittar du Star Trek, Twilight Zone, Attack from Mars, Elvira och många fler.

Varje spel är som sagt en hd-simulering av det riktiga bordet, inklusive poängtavlan, musik och ljud. Du flippar genom att trycka på höger eller vänster sida av skärmen så du behöver inte tänka på några virtuella knappar. Känslan är på topp och det finns verkligen inget att klaga på när det gäller själva spelmekaniken.


Elvira and the Party Monsters är bara ett av alla klassiska bord du hittar i spelet. 

Vad som däremot kanske talar emot spelet är priset. När du köper Pinball Arcade är du kanske förvånad över att appen bara kostar sju kronor. Men då ingår inga bord. Eller ja, du kan testa alla bord upp till dess att du fått en viss poäng, men sen måste du köpa dem. Du kan köpa borden var för sig men de flesta ingår i någon typ av paket som ger dig mängdrabatt. Ska du köpa alla bord kommer kostnaden springa iväg, men å andra sidan kostar ett bord som två till fyra spelomgångar i en spelhall så, ja, allting är relativt.


Star Trek the Next Generation (vänster) och Bride of PinBot är för dig som gillar flipprande i sci-fi-miljö.

Det här är otvivelaktigt den okrönta kungen bland flipper-appar i App Store. Om du är det minsta flipperintresserad är det här ett givet köp, och som sagt du kan testa alla bord innan du behöver lägga något utöver sju kronor.

Fakta om Pinball Arcade
Pris: 7 kr (nya bord mellan 15 och 38 kr)
Version:
Plattform: iPhone och iPad (testad)
Länk: http://mw24.se/1xe
Betyg